Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo's hotspots nog niet massaal gebruikt

door Jeanet Woldring

Ziggo heeft zijn miljoenste WiFi-hotspot in zijn verzorgingsgebied geactiveerd. Ongeveer een vijfde van de Ziggo-abonnees gebruikt de wifispots van het bedrijf actief.  Dat heeft het bedrijf laten weten aan Tweakers.net.

Ziggo activeerde het netwerk van WiFi hotspots in april van dit jaar. Zodoende kunnen klanten van Ziggo kosteloos gebruikmaken van elkaars internetverbinding.

Volgens Ziggo-woordvoerder Gradus Vos ligt het aantal abonnees dat geen gebruik maakt van de functionaliteit lager dan aanvankelijk gedacht. In totaal biedt 4,5 procent van de klanten geen hotspot aan.

Het WiFinetwerk van Ziggo, verspreid over 950 duizend huishoudens, is hoofdzakelijk actief in woonwijken. Het netwerk bestrijkt onder meer steden als Den Haag, Amersfoort en Utrecht, Rotterdam en Amsterdam vallen erbuiten. In die steden is UPC de belangrijkste aanbieder. UPC test zijn draadloze netwerk op dit moment in Zutphen.

In tegenstelling tot de werkwijze van Ziggo en UPC biedt KPN draadloos internet aan via hotspots. Deze zijn te vinden in winkels en op openbare plekken. Met bepaalde abonnementen krijgen internetklanten gratis toegang, terwijl niet-klanten tijdelijke toegang kunnen kopen.

 

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.