Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo TV app

1 reactie

Met de Ziggo TV app is het nu ook mogelijk met je iPhone of iPod Touch live televisie te kijken. Eerder kon je via deze gratis app al de 10 best bekeken Nederlandse zenders live bekijken op je iPad.

Het gaat hierbij om de zenders Ned 1, Ned 2, Ned 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, Net5, SBS6 en Veronica. De app is gratis maar om live tv te kunnen kijken moet je beschikken over internet van Ziggo.

Ziggo TV
Vorig jaar maart bracht Ziggo de eerste versie van de TV app uit voor de iPad. Deze stond geruime tijd op plaats 1 van de Beste Gratis iPad Apps hitlijst van de Appstore. In juli kwam er ondersteuning voor de iPhone bij. 
 
Live TV kijken
Vooralsnog kun je alleen in en rondom je eigen huis kijken of bij anderen die ook Ziggo-internet hebben. Ziggo geeft de streams door met een bandbreedte variërend van 800Kb/s tot 1,2 Mb/s voor de iPad en van 200 tot 500Kb/s voor de iPhone en iPod Touch.
 
Programmagids
De app biedt ook een programmaoverzicht van ruim 160 zenders tot maximaal een week vooruit. De zenderlijst is naar eigen voorkeur aan te passen, ook op basis van je tv-abonnement. 

Lijkt ons een sterk punt aan de app, omdat je de zenders waar je toch nooit naar kijkt allemaal uit kunt vinken. Zodoende zitten ze bij het bladeren niet in de weg. Verder zal het handig zijn dat je de zenders een eigen volgorde kunt geven. Ook aardig is dat je je kijkvoorkeuren kunt delen via social media als Twitter en Facebook. Wil je anderen op een bepaald programma attenderen, dan druk je op de knop ‘delen'.

De applicatie geeft dagelijks een aantal kijktips en je kunt zelf een alarm instellen voor je favoriete programma's. Standaard heeft de tv-gids het uiterlijk van een elektronische programmagids (EPG) waarbij de programma's op tijd gesorteerd worden. Je kunt er echter ook voor kiezen per zender of op genre door de gids te bladeren. Programma's die live te bekijken zijn, kunnen ook van hieruit meteen gestart worden.
 
Overzicht van Ziggo On Demand titels
Ten slotte heeft de app een on demand-catalogus met honderden actuele films en series, waarin je kunt zoeken op genre of trefwoord. De film of serie van je keuze is vervolgens via een interactieve ontvanger van Ziggo op de tv te bekijken.

Wij gaan de Ziggo TV app downloaden en binnenkort onze gebruikerservaringen met u delen! Al ervaring met Ziggo TV? We horen graag uw reactie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Michiel ()

Hallo,
Wij hebben sinds een kleine 3 weken ook internet van Ziggo en toevallig ook een iPad. De Ziggo TV app werkt perfect en snel, heb tot nu toe geen negatieve ervaring alleen positieve. De app heeft niet een hapering gehad...
Misschien toch 1 min puntje is het aantal kanalen, maar die zullen op termijn toch wel uitgebreidt worden, hé Ziggo.....
mvg< Michiel.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.