Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo staakt landelijke doorgifte regionale zenders

Ziggo staakt nog dit jaar de landelijke doorgifte van alle regionale omroepen, zo laat Ziggo TotaalTV weten. Op dit moment zijn regionale zenders die in het aanbod van Ziggo zijn opgenomen nog in het gehele verspreidingsgebied te bekijken; in de toekomst zijn dit alleen nog de regionale zenders van de provincie waarin de Ziggo-abonnee woont en die van de aangrenzende provincies.

Het beperken van de doorgifte gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de regionale omroepen zelf, als onderdeel van een bezuinigingsmaatregel. Elke bij Ziggo te bekijken zender betaalt nu namelijk nog BUMA-rechten voor alle aansluitingen in het Ziggo verzorgingsgebied; in de nieuwe situatie hoeft alleen nog maar voor de aansluitingen in de eigen regio te worden betaald.

Ziggo gaat wel meer lokale omroepen doorgeven, mits deze digitaal kunnen uitzenden. De basis hiervoor is hetzelfde als bij de regionale zenders: het signaal zal alleen kunnen worden bekeken in de regio waar het voor bedoeld is.

Ziggo benadrukt dat deze maatregel niets te maken heeft met tekort aan bandbreedte op het kabelnetwerk of de nieuwe zenderindeling per 1 september. Het gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de omroepen zelf en in nauwe samenspraak met de belangenvereniging ROOS van die omroepen.

bron: totaaltv.nl
Gepubliceerd: donderdag 4 augustus 2011

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.