Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo meeste digitale tv aansluitingen

door Jeanet Woldring

Het aantal tv-aansluitingen in Nederland is gedurende het eerste kwartaal van 2009 met een half procent gestegen naar 7,95 miljoen. Het merendeel van de groei was afkomstig van digitale tv-klanten, met een plus van 3,9 procent naar 4,155 miljoen. Dat blijkt uit het kwartaalrapport van onderzoeksburau Telecompaper over de Nederlandse tv-markt.

Kabelaanbieders hebben nu ruim twee miljoen digitale tv-aansluitingen. Satelliet, in omvang het tweede kanaal voor tv, zag de marktaandelen stabiliseren op respectievelijk 13 en 25 procent. TV via DVB-T (Digitenne van KPN) kwam uit op 9,9 respectievelijk 19 procent. Telecompaper houdt vast aan zijn voorspelling van een groei van het aantal digitale tv-klanten met vier tot vijf procent per kwartaal in de rest van 2009.

 1e kwartaal 2009  digitale klanten

 

 1,18 miljoen
   840.000
   835.000
   670.500


Kabelaanbieder Ziggo heeft de meeste aansluitingen in digitale tv. Na een groei met 58.000 klanten in het eerste kwartaal komt Ziggo uit op 1,18 miljoen digitale tv-klanten. Canal Digitaal, aanbieder van digitale tv via satelliet, verloor opnieuw marktaandeel en kwam uit op 840.000 klanten. KPN daarentegen groeide tot 835.000 digitale tv-klanten met een marktaandeel van 19,3 procent. UPC zag zijn aandeel dalen naar 16,1 procent ondanks een netto groei in het aantal klanten met 21.500. UPC eindigde het eerste kwartaal met 670.500 digitale tv-klanten.

Vergelijk alle aanbieders op Digitelevisie.nl

Gepubliceerd: dinsdag 16 juni 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.