Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo-klanten moeten digitale decoder opnieuw instellen

door Jeanet Woldring

De televisies van miljoenen huishoudens gaan binnenkort op zwart. Alle Ziggo-klanten die digitaal naar tv kijken, moeten hun tv of decoder dan opnieuw instellen. Dat komt doordat kabelbedrijf Ziggo zijn netwerk aanpast vanwege de fusie met UPC. Voor UPC-klanten verandert er niets.

Woordvoerder Erik van Doeselaar van Ziggo: "Wij willen de netwerken van UPC en Ziggo gelijktrekken, zodat we in het hele land dezelfde producten en diensten kunnen aanbieden". Hij noemt het een mega-operatie die minutieus voorbereid wordt.

"Klanten moeten eigenlijk hetzelfde doen als wanneer ze een nieuwe tv kopen of een nieuwe decoder krijgen. Dan moet je een frequentie en netwerk-id invullen. Die versturen we per brief." 

Ziggo past het netwerk per regio aan. In het gehele verzorgingsgebied wordt één landelijke frequentie en één netwerkcode voor digitale tv gebruikt. Klanten krijgen per brief te horen wanneer in hun buurt de tv op zwart gaat. Het Friese Gorredijk is op 5 januari de eerste plek waar klanten hun zenders opnieuw moeten instellen. De komende maanden volgt de rest van Nederland. 

Via een speciale internetsite kunnen klanten zien hoe men de apparatuur opnieuw naar zenders kan laten zoeken.

Gepubliceerd: dinsdag 30 december 2014
Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.