Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Zenderwijzigingen en meer bij CanalDigitaal

door Jeanet Woldring

Ook in 2011 vinden er diverse veranderingen bij CanalDigitaal plaats. Zie hieronder de belangrijkste zender- en overige wijzigingen voor de maand januari.

Zenderwijzigingen per 18 januari
De zenderwijzigingen hebben ondermeer te maken met herstructurering van de transponders op de Astra1-satelliet. Zo is TCM/Cartoon Network vanaf 18 januari in MPEG4 via de Astra3-satelliet te zien. Voor blijvende ontvangst van dit deelkanaal is na 1 februari een HD-satellietontvanger nodig.

Vanaf 18 januari verdwijnt het Amerikaanse entertainmentkanaal E! Entertainment uit het zenderaanbod van CanalDigitaal. Dit televisiekanaal wordt tot 18 januari op de Astra3-satelliet uitgezonden. Alle veranderingen bij CanalDigitaal kunt u nalezen op www.ikverhuismee.tv 


Nieuwe indeling Sport1 zenders
Sport1 heeft een nieuwe thematische indeling van haar kanalen geïntroduceerd. Hierdoor hebben de diverse Sport1-zenders een andere naam gekregen.

Regionale radiozenders verdwenen
De regionale omroepen hebben besloten om per 1 januari  hun radiozenders niet langer via de satelliet door te geven. Men is tot deze beslissing gekomen naar aanleiding van de aan hen opgelegde budgetbeperkingen en breed beschikbare alternatieven (FM radio). Dit betekent dat luisteraars van deze radiozenders per 1 januari 'hun' regionale zender niet langer via de satelliet kunnen beluisteren.

CanalDigitaal laat weten dit ten zeerste te betreuren, maar kan deze beslissing niet beïnvloeden. Ingegeven door recente calamiteiten en reacties van luisteraars hebben Radio Oost en Gelderland onlangs besloten terug te komen op de satelliet. Het bedrijf hoopt dat de overige regionale radiozenders zullen volgen. De televisiezenders van de regionale omroepen die men gewend is via de satelliet te ontvangen, blijven wel beschikbaar. Op Digitelevisie kunt u zien welke zenders beschikbaar zijn.

CI-Module 
Satelliettelevisie kijken met één afstandsbediening en zonder losse satellietontvanger? Dat is mogelijk nu Canaldigitaal een zogeheten Common Interface (CI)-Module geïntroduceerd heeft. 
Steeds meer nieuwe televisies hebben een ingebouwde satellietontvanger. Bij het Smartpack met CI-module krijgt u een complete schotelset in bruikleen. De werking wordt alleen gegarandeerd bij gebruik in combinatie met door CanalDigitaal gecertificeerde televisies. Een losse CI-module zonder smartcard is voor 59 euro te bestellen in de webshop van CanalDigitaal.

Gepubliceerd: vrijdag 14 januari 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.