Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Voetbalkanaal gaat Eredivisie Live heten

Het nieuwe voetbalkanaal van de eredivisieclubs en Endemol gaat op 29 augustus van start onder de naam Eredivisie Live. De naam werd donderdagmiddag bekendgemaakt op een perspresentatie van de nieuwe zender in stadion Galgenwaard in Utrecht.

Eredivisie Live heeft distributiecontracten afgesloten met partijen die digitale televisie aanbieden: UPC, Tele2, KPN en donderdagochtend nog op het nippertje met Ziggo.

Eredivisie Live zendt de wedstrijden van de eredivisieclubs live uit tegen betaling, terwijl de samenvattingen in het nieuwe seizoen verhuizen van RTL4 naar NOS Studio Sport.
 
De abonnementstarieven voor Eredivisie Live bedragen 10 tot 15 euro per maand, afhankelijk van de maatschappij waar kijkers een digitaal pakket afnemen. 

'Het was al met al een gelikte goed-nieuws-show, maar de belangrijkste vraag bleef donderdag onbeantwoord', schrijft het AD. Pas vrijdag, aan het eind van de middag, weten voetballiefhebbers welke prijs zij maandelijks moeten betalen om thuis naar rechtstreekse beelden van de wedstrijden uit de eredivisie te kijken.

ECV, het samenwerkingsverband van de clubs uit de eredivisie, hoopt minimaal 60 procent, van de 400.000 huishoudens die nu al digitale televisie hebben, vast te houden. Daarna moet Eredivisie Live met 150 à 200.000 kijkers per jaar groeien. Uitgangspunt is om binnen vijf jaar op minimaal één miljoen te zitten. Dan is het kassa voor de clubs, volgens ECV.

Gepubliceerd: vrijdag 11 juli 2008

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.