Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Veel klachten over Ziggo

door Jeanet Woldring

Op het Meldpunt Kabelklachten van de SP zijn sinds de opening op 13 juli ongeveer 2000 klachten over kabelbedrijven binnengekomen. De meeste mensen klagen over Ziggo: ongeveer driekwart van de klachten ging over dat bedrijf.

Vooral het feit dat kijkers van analoge televisie steeds minder zenders krijgen, stuit op kritiek. Kamerlid Jasper van Dijk noemt de actie in Sp!ts een succes. Gelderlander
===

De SP heeft sinds de opening op 13 juli, circa 2000 klachten binnengekregen op haar Meldpunt Kabelklachten. Ongeveer driekwart van de klachten ging over kabelbedrijf Ziggo, zegt Kamerlid Jasper van Dijk. Mensen klaagden vooral over het feit dat kijkers van analoge televisie steeds minder zenders krijgen. Terwijl de digitale kijkers voor hetzelfde geld veel beter af zijn.

 „Het meldpunt is een absoluut succes”, zegt Van Dijk over zijn actie. „Dat dit allemaal op basis van mijn eigen aankondiging binnenkomt, zegt wel iets.” De SP gaat gewoon door met de actie en heeft ook Kamervragen gesteld. De SP vindt het ‘dubieus’ dat kabelbedrijven zenders niet uitzenden die de programmaraden adviseren. 12 programmaraden zijn daarom ook naar het Commissariaat voor de Media gestapt.

Ziggo is minder onder de indruk. „Het zijn meer klachten dan dat er bij ons zelf binnenkwamen. Dat waren er minder dan duizend. Maar het aantal klachten is nog steeds minder dan 0,0000 nog wat promille van al onze klanten”, reageert een woordvoerder. Of het aantal klachten dus verwaarloosbaar is? „Dat zeg ik niet, we gaan de klachten bekijken en ze zeker aandacht geven.”

Eigen keuze
Het kabelbedrijf verdedigt zich door te zeggen dat het gros van de mensen juist graag digitale televisie willen en meer interactiviteit. „We blijven analoge tv doorgeven, dat is bijvoorbeeld belangrijk voor de tweede en derde tv, maar we moeten keuzes maken. Een analoge kijker gebruikt acht keer zo veel capaciteit van het netwerk dan een digitale. Analoge tv bouwen we langzaam af om meer interactiviteit aan de digitale kijkers te bieden met dezelfde netwerkcapaciteit. Bij Ziggo bieden we ook geen analoge tv apart aan. Je krijgt alle signalen binnen, digitale en analoge, en kiest er zelf voor om er geen kastje tussen te zetten.” Spits

Gepubliceerd: vrijdag 12 augustus 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.