Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

TV kijken via antenne straks niet meer mogelijk

Nederland 1, 2 en 3 zijn vanaf volgend jaar niet meer via de gewone analoge antenne te bekijken. Het Ministerie van Economische Zaken heeft bevestigd dat het signaal straks niet meer door de lucht zal worden uitgezonden. Dat levert een besparing van 11 miljoen euro per jaar op.

Dit heeft grote gevolgen voor de 77.000 huishoudens die thuis of op hun vakantieadres via de ether naar de televisie kijken, vaak omdat er geen kabelaansluiting beschikbaar is. Deze mensen zullen moeten uitwijken naar Digitenne of een schotel moeten plaatsen.

Deze week zal EZ de Tweede Kamer over hun plan informeren. Misschien zal het plan tegengehouden worden door de Tweede Kamer totdat er landelijk bereik van Digitenne is. Eind 2006 zou digitale TV via de ether in heel Nederland te ontvangen zijn. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat er een speciale 'gratis' kaart komt voor Nederland 1, 2 en 3. In Vlaanderen in BelgiĆ« zijn sommige publieke zenders wel 'Free to Air' via DVB-T.

Gepubliceerd: vrijdag 23 september 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.