Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Televisie zonder toestel

Televisie kijken los van je televisietoestel, kan dat? Het antwoord is ja, maar het heeft op dit moment nogal wat beperkingen.

Via internet zijn natuurlijk al sinds jaar en dag streams te vinden van een aantal zenders en ook zijn er een aantal software en hardware oplossingen op de markt die het mogelijk maken een televisiesignaal beschikbaar te stellen op uw computer, tablet en/of smartphone. Deze oplossingen zijn echter beperkt in het aantal zenders dat u op die manier kunt bekijken, of afhankelijk van een redelijk kostbaar extra apparaat naast uw set-top-box of CI+ module.

Recent stopte KPN met haar DVB-H (televisie voor mobiele telefoons) signaal, onder andere  omdat er geen nieuwe toestellen worden gemaakt met een geschikte ontvanger. Het lijkt er op dat hardware afhankelijke oplossingen maar moeilijk aan de man te brengen zijn.

In de Verenigde Staten bieden Comcast, Time Warner en Cablevision apps aan waarmee u binnen het bereik van uw thuisnetwerk op uw iPad of iPhone televisie kunt kijken, zonder tussenkomst van externe hardware. Ook in België kunt u bij Telenet via de Yelo iPad app in en rond uw huis bijna alle zenders bekijken die u op uw digitale televisie ook kunt zien. Deze apps zijn gezien de hoge aantallen downloads razend populair en kondigen de volgende stap aan in televisie kijken: televisie kijken, overal, altijd en op elk denkbare apparaat!

Omdat er rechtszaken gaande zijn over hoe en waar naar de zenders mag worden gekeken waar maandelijks voor wordt betaald, kan het nog wel even duren voordat de apps ook buitenshuis (via aansluitingen anders dan uw thuisnetwerk) gebruikt kunnen worden. 

In Nederland bieden UPC en Ziggo apps aan waarmee u een gids kunt bekijken en favorieten en notificaties in kunt stellen. De UPC app kan zelfs de DVR instellen. Beiden hebben helaas gemeen dat het niet mogelijk is om op de iPad daadwerkelijk televisie te kijken, daarvoor moet nog steeds het TV-toestel aan. Beide kabel maatschappijen geven aan in gesprek te zijn met de rechthebbenden om deze functionaliteit aan hun apps toe te kunnen voegen.

Gepubliceerd: vrijdag 6 mei 2011

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.