Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2: Toch keuze op de kabel

door Jeanet Woldring

Tele2 is blij met de nieuw aangenomen telecomwet die de weg vrij maakt voor meer concurrentie op de analoge kabel. De provider noemt dit goed nieuws voor de consument omdat er hierdoor echte keuzevrijheid ontstaat tussen pakketten met digitale televisie in combinatie met analoge kabel.

Tele2 heeft lang gevochten voor dit besluit en is blij met de duidelijkheid die de nieuwe telecomwet nu biedt. Binnenkort wordt contact opgenomen met kabelmaatschappijen als Ziggo en UPC om over de invulling in gesprek te gaan. Directeur Herwin van der Kamp hoopt dat er nu snel sprake kan zijn van eerlijke concurrentie waar de consument van profiteert.
 
'Om gelijke concurrentie op het gebied van digitale televisie te realiseren is vrije toegang tot de analoge kabel noodzakelijk. Elk huishouden in Nederland met een digitaal kabelabonnement heeft automatisch ook een analoog kabelabonnement. De kabelmaatschappijen zijn de enige marktpartijen die dit kunnen bieden waardoor zij een unieke positie hebben verworven. Bovendien bepaalt de plek waar iemand woont al sinds de jaren zeventig, welke kabelaanbieder hij of zij heeft.' 

Tele2 probeert al jaren een einde te maken aan deze situatie. Toezichthouder Opta stemde in 2010 in met de openstelling van de kabel. Dit besluit werd echter niet veel later te niet gedaan. De afgelopen tijd heeft deze discussie zich verplaatst naar de Tweede en Eerste kamer, met als resultaat de nieuwe telecommunicatiewet waarin ook is opgenomen dat kabelaanbieders hun analoge pakket aan partijen als Tele2 moeten aanbieden. De provider gaat nu eerst onderzoeken wat voor mogelijkheden de nieuwe wet met zich mee brengt.

Zie ook: Kamer stemt voor concurrentie op de kabel

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.