Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ruim 80 procent huishoudens kijkt digitale tv

door Jeanet Woldring

Ruim 80 procent van de huishoudens kijkt digitale televisie. Op het totaal van 7,7 miljoen televisieabonnementen ontvangen 6,2 miljoen abonnees digitale televisie en zijn er 5,1 miljoen kabelabonnees. Nog slechts 1,5 miljoen huishoudens ontvangen alleen analoge kabeltelevisie. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van OPTA.

TV via internet groeit
In het tweede kwartaal kwam de groei van digitale abonnementen vooral van concurrenten van kabelaanbieders, met name via IPTV over koper en glas. Dit aantal aansluitingen groeide met 72 duizend (+3%) tot 2,6 miljoen huishoudens.
 
Kabel groeit minder hard
Het aantal digitale abonnementen via de kabel groeide aanzienlijk minder hard dan in voorgaande kwartalen. Toch heeft nog 66% van de huishoudens een abonnement bij een kabelaanbieder. Hoewel de marktaandelen van aanbieders geen grote verschuiving laten zien, bewegen deze wel iets naar elkaar toe, concludeert de toezichthouder.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.