Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Regionale omroepen via app direct op tv

door Jeanet Woldring

Tien regionale omroepen lanceren binnenkort een app voor smart tv's. Eerst voor televisies en settopboxen van Samsung, LG, Philips, UPC en Sony. Later voor Sharp, het IPTV netwerk van Glashart en voor Caiw. Met de app kunnen kijkers met een smart tv live naar de regionale zenders kijken. Een uitkomst voor kijkers via de kabel!

Uitkomst voor Ziggo-klanten
De app is een uitkomst voor voor regio's waar kabelaars als Ziggo niet het volledige aanbod van regionale zenders aanbieden. In Groningen kunnen Ziggo-klanten bijvoorbeeld geen Omroep Brabant bekijken. Ook via de satelliet bij CanalDigitaal worden niet alle regionale omroepen aangeboden. Via deze nieuwe app kun je in Gelderland bijvoorbeeld toch naar RTV Noord kijken en in Groningen naar Omroep Brabant. 

Vervolg op succes tablet app
Na het succes van de apps voor tablets en smartphones  -inmiddels zijn die 1,8 miljoen keer gedownload- hebben de regionale omroepen besloten om deze service ook aan te bieden aan de kijkers van televisies met een internetaansluiting.

De nieuwe app biedt ongeveer dezelfde functionaliteit, schrijft Emerce. Kijkers kunnen nieuws selecteren, live tv-kijken of radio luisteren en programma’s terugkijken. Afhankelijk van de omroep (onder meer RTV Oost) in hoge kwaliteit. Uit het overzichtscherm kan de kijker zijn favoriete zender kiezen.

Tien van de dertien omroepen doen mee
In eerste instantie doen tien van de dertien regionale omroepen mee. Dit zijn Omroep Brabant, Omroep Flevoland, Omroep Gelderland, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Noord, RTV Noord-Holland, RTV Oost, RTV Rijnmond en RTV Utrecht. Omroep West, L1 en Omroep Zeeland leggen prioriteit bij andere ontwikkelingen.

De app van de omroep is ook geschikt om de koppeling mogelijk te maken met de eigen tv-uitzending via HbbTV, een techniek die internetgegevens aan tv-signalen kan koppelen.

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.