Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Per 1 april nieuwe Digitenne ontvanger

door Jeanet Woldring

Digitenne van KPN komt per 1 april met een nieuwe ontvanger. Het belangrijkste verschil met de huidige Digitenne Recorder is dat voor het opnemen gebruik wordt gemaakt van een flexibele opnamecapaciteit via USB.

Waarom kiest Digitenne voor een Digitenne Recorder met opnamecapaciteit via USB?
De opnamecapaciteit via USB is flexibel. De klant kan al naar gelang zijn behoefte eenvoudig de opnamecapaciteit uitbreiden. Standaard levert Digitenne een 16GB USB-stick mee. Deze Topfield ontvanger met opnamefunctie is net als de huidige tuner geschikt voor Live TV pauzeren en 8 uur opnemen. 

Voor de meeste mensen is 16 GB voldoende wanneer ze de Digitenne Recorder willen gebruiken om geen programma te hoeven missen. Volgens KPN kijken mensen de opnames vaak een paar dagen later af en wissen de opname na het bekijken. 

Klanten die de recorderfunctie willen gebruiken om opnames te bewaren, bijvoorbeeld filmliefhebbers, zitten voortaan niet meer vast aan een vaste hoeveelheid geheugen. Zij kunnen de geheugencapaciteit tot vrijwel oneindig uitbreiden door op de USB-aansluiting een extern geheugen te plaatsen, bijvoorbeeld een externe harde schijf. 

Er zitten nog twee voordelen aan de flexibele opnamecapaciteit: 1. iedereen in huis zijn eigen USB-stick 2. beneden opnemen en boven afkijken.

Er kunnen twee programma's tegelijk opgenomen worden dankzij 2 ingebouwde ontvangers. De verkoopprijs bedraagt 149 euro. Huren is eveneens mogelijk.

Huren of kopen
Op 1 abonnement van Digitenne kunnen maximaal 3 tv's worden aangesloten. Per tv heb je een digitale ontvanger nodig. De 1e ontvanger is gratis in bruikleen, de 2e en 3e is 4 euro per maand. Voor een recorder betaal je 4 euro per maand extra, maar het is ook mogelijk een ontvanger te kopen. 

Dit zijn de ontvangers van KPN Digitenne:Er zijn 2 aansluitmogelijkheden, afhankelijk van het type televisie: 
Scart aansluiting of Conax Module voor een insteekkaart. De meeste nieuwe platte tv's beschikken over een Cam-slot (sleuf aan de achterkant van het toestel). De TV heeft dan een ingebouwde Digitenne ontvanger. Dit wordt aangegeven met DVB-T. Voordeel van deze aansluitmethode is dat je geen losse ontvanger en losse kabels nodig hebt en alles bedient met de afstandsbediening van je tv.

Gepubliceerd: zaterdag 5 maart 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.