Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Opmars digitale televisie lijkt te stokken

door Jeanet Woldring

Nederlanders die nog niet zijn overgestapt op digitale tv, laten weten dat ze daar voorlopig ook geen plannen toe hebben. Zij vinden het te duur en nemen genoegen met de vertrouwde analoge variant. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau KPMG en marktonderzoeker TNS Nipo onder 1100 mensen.

Een kwart van de Nederlandse huishoudens beschikt inmiddels over digitale televisie. Van de grote meerderheid die nog analoog tv kijkt, geeft slechts 4 procent aan binnenkort over te stappen op digitaal.

Te duur 
Volgens de onderzoekers vinden bezitters van een analoge kijkbuis een digitale televisie duur. Of ze digitaal tv kijken ook te duur vinden, is niet duidelijk. Waarschijnlijk weten veel mensen niet dat bij het grootste kabelbedrijf Ziggo het abonnementsgeld voor digitaal tv kijken niks hoger is dan voor analoog. Ook weten ze weinig van de extra, interactieve mogelijkheden die de nieuwe vorm van tv biedt.
 
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat Nederlanders weinig geld willen besteden aan de aankoop van muziek en films via de aanbieders van digitale televisie. Ook reclamevrije televisie voor een extra bedrag kan op weinig enthousiasme rekenen. Ongeveer een op de tien Nederlanders wil meer betalen voor digitale televisie zonder reclame.

Meer dan dubbele groei bij UPC
Kabelbedrijf UPC had eind juni 592.100 digitale kabeltelevisie abonnees, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van Liberty Global, de eigenaar van UPC NL. Dat is 29.400 meer dan een kwartaal daarvoor, waarmee  het kabelbedrijf op 28,3% digitale abonnees komt. De groei is meer dan het dubbele van de groei in voorgaande kwartalen, waarschijnlijk een gevolg van de "sportzomer". Bij UPC kost digitaal tv kijken minimaal 4 euro meer per maand.

Vul uw postcode in voor een vergelijking van beschikbare producten in uw regio

KPN-Digitenne
Tele2 
UPC
Canaldigitaal
Ziggo

Zie ook:  
06/06/2008 EK voetbal digitale tv sterk groeien  
14/03/2008 Kwart Nederlanders aan de digitale tv 

Gepubliceerd: woensdag 13 augustus 2008

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.