Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Ook Formule1 in HD kijken bij Ziggo

door Jeanet Woldring

Goed nieuws voor de Formule1-liefhebber die via Ziggo naar digitale televisie kijkt. Vanaf dit weekeind kan men zonder een HD-abonnement de Formule1 toch in HD-kwaliteit bekijken. Dat heeft een Ziggo woordvoerder aan TotaalTV bevestigd. Men heeft alleen een HD-kabeldecoder of televisie met ingebouwde HD-kabeltuner nodig.

TotaalTV: "Vanaf dit weekeind wordt de Formule1 via RTL7 HD in native HD-kwaliteit uitgezonden. Bij Ziggo is RTL7 HD echter (nog) niet beschikbaar.Toch kan men via Ziggo vanaf dit weekeinde ook de Formule1 in HD volgen. Ziggo plaatst namelijk tijdens Formule1-races het HD-kanaal RTL7 HD op het evenementenkanaal 15. Dit evenementenkanaal is voor iedere televisieabonnee zichtbaar. Binnen twee maanden is in het gehele verzorgingsgebied van Ziggo RTL7 HD – en alle andere HD-kanalen van de Nederlandse publieke en commerciële omroepen – in het basispakket beschikbaar." 

Zoals eerder gemeld gaat Ziggo vanaf juni het analoge zenderaanbod terugbrengen naar 25 televisiekanalen. De vrijgekomen ruimte wordt gebruikt voor de doorgifte van meer HD-kanalen en interactieve diensten. Ook wordt dan de pakketstructuur gewijzigd. Hoe deze er precies uit komt te zien, is helaas nog steeds niet bekendgemaakt.

Gepubliceerd: vrijdag 27 mei 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.