Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ned. 1,2, 3 en regionale omroepen gratis digitaal

De publieke en de regionale omroepen zijn binnenkort zonder abonnement via digitale televisie te bekijken. De ongeveer 74 duizend huishoudens die gebruik maken van een eigen antenne moeten op zoek naar een alternatief. Daarvoor hebben ze tot 27 november de tijd.

De televisiezenders Nederland 1, 2 en 3 en de regionale omroepen worden digitaal vrij te ontvangen. Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven (CDA) en minister van Economische Zaken Joop Wijn (CDA) maken het mogelijk deze zenders zonder de zogenoemde smartcard te ontvangen. Radiosignalen blijven wel analoog te ontvangen.

De kijker kan kiezen uit digitale tv, kabel, satelliet en televisie via internet. Voor de ontvangst van de publieke omroep is een decoder vereist. Zo'n apparaatje kost tussen dertig en vijftig euro.

Met het besluit tot omschakeling komt het kabinet de Tweede Kamer tegemoet. De Kamer vond het ongewenst dat de publieke omroepen alleen met een decoder en een smartcard te bekijken waren. Van der Hoeven en Wijn hebben besloten de omschakeling een maand uit te stellen om kijkers met een antenne meer tijd te geven om een alternatief te vinden.

Het kabinet vindt het belangrijk naast de kabel en de satelliet een derde concurrerende infrastructuur te hebben met landelijk bereik. Dat zou de innovatie stimuleren en een betere prijs-kwaliteitverhouding opleveren.

Bron: Novum

Zie ook: 29-4-2006 Gratis digitaal Nederland 1,2 en 3 ontvangen

Gepubliceerd: zaterdag 26 augustus 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.