Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Mobiel internet en mobiele tv is wat de klok slaat

Consumenten moeten méér gaan doen met hun gsm dan alleen bellen. Het mobieltje moet de pc, maar vooral de tv vervangen. Deze tendens was te beluisteren op de telecombeurs in Barcelona.

Mobiel internet, mobiel breedband en mobiele tv
De telecomindustrie, deze week bijeen in de Spaanse stad, ziet het mobieltje graag als vervanger van de pc en televisie. Mobiel internet, mobiel breedband en mobiele tv waren dit jaar opnieuw de sleutelbegrippen in Spanje.

Het afgelopen jaar was er een forse groei te zien in mobiel breedband. Wereldwijd zijn er nu al 180 miljoen abonnees voor de derde generatie mobiele netwerken en er komen er elke maand 6,5 miljoen nieuwe klanten bij. Deze cijfers gaf de grootste baas van het Zweedse Ericsson op de eerste dag van het congres. Volgens hem wordt televisie de grootste drijfveer voor consumenten om over te stappen naar snellere mobieltjes. 

Voetbalbeelden op mobiel
'Sneller mobieltje gokt weer op voetbal' schrijft Peter van Ammelrooy in de Volkskrant naar aanleiding van deze woorden. 'Ericsson zet zijn kaarten op twee grote voetbalevenementen, de FIFA Confederations Cup volgend jaar en het wereldkampioenschap voetbal in 2010. Het Zweedse bedrijf levert de apparatuur en de software waarmee ‘mobiele’ beelden bij de telefoonmaatschappijen worden bezorgd, die ze weer aan hun abonnees kunnen verkopen.'

Voetbal was twee jaar geleden ook al het lokaas voor mobiele diensten, maar is toen  geflopt. De marktomstandigheden zijn echter gewijzigd, waardoor tv op mobiel nu echt wel es zou kunnen doorbreken. Succesfactoren zijn verbeterde snelheden (HSPA i.p.v. GPRS of UMTS), standaardisatie technieken (DVB-H), veel meer geschikte toestellen (zoals de N95, opvolger N96, SE K850i, LG KU990 Viewty, Samsung F700) en last but not least goedkopere data-abonnementen.

Zie ook: KPN: gratis tv kijken op mobieltje (sept. '07) en Vodafone en Orange met flatfee tv op mobiel (mei '07)

Gepubliceerd: vrijdag 15 februari 2008
Geactualiseerd: maandag 11 mei 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.