Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Meer live voetbal op digitale tv

Thuis live voetbal kijken blijft mateloos populair. De meeste mensen zijn groot voorstander van meer live voetbal op de televisie thuis. Dat blijkt uit onderzoek door het NIPO in opdracht van Digitenne van KPN.

Bijna de helft van de volwassen Nederlanders kijkt minimaal 1 keer per week voetbal, terwijl een kwart zelfs meerdere keren per week voetbal op de buis bekijkt. Negen van de tien ondervraagden kijkt het liefst live voetbal thuis op televisie. Hoewel 17% de voorkeur geeft aan live voetbal kijken in het stadion, zegt slechts 4% in de praktijk ook daadwerkelijk naar het stadion te gaan. Men is dan ook groot voorstander van meer live voetbal op de televisie thuis. De meerderheid volgt zijn favoriete club uit de Eredivisie het liefst op de televisie.

Digitenne en Hyves
Digitenne van KPN is erg benieuwd hoe voetbalfans thuis voetbal kijken en start daarom met een speciale pagina op vriendenwebsite Hyves: ‘Voetbal Hyves’. Supporters van de 18 Eredivisie clubs worden gevraagd om een foto of filmpje in te sturen waarop staat hoe ze thuis voetbalwedstrijden bekijken en beleven. Uiteindelijk maakt Digitenne van KPN bekend welke club de meest enthousiaste supporters van Nederland heeft. Er zijn prijzen mee te winnen als flatscreen tv's en Digitenne jaarabonnementen.

Eenderde van de vrouwen kijkt graag voetbal
Mannen kijken weliswaar vaker voetbal op televisie dan vrouwen, maar vrouwen vinden voetbal blijkbaar toch leuker dan men zou verwachten. Ruim eenderde van mensen die minimaal 1 keer per maand voetbal kijkt is vrouw. Zij kijken vaker dan mannen het allerliefst voetbal samen met het hele gezin.

Jongeren kijken graag voetbal met elkaar
Jongeren kijken relatief vaker in het stadion, bij vrienden of in de kroeg. Bijna tweederde van de Nederlanders die wel eens voetbal kijken, doet dit het allerliefst in sociaal verband. Men kijkt het meest voetbal op televisie samen met de partner, met vrienden, familie of met huisgenoten.

Ajax, Feyenoord en PSV populairste clubs
De top drie van meest favoriete clubs bestaat uit Ajax, Feyenoord en PSV. SC Heerenveen, FC Groningen en AZ staan op een gedeelde vierde plaats als het gaat om de populariteit. Ajax roept blijkbaar veel emoties op bij veel voetbalfans. Zowel positief als negatief. Ajax is de meest favoriete club van Nederland, maar voor aanhangers van andere voetbalclubs bijna direct ook de minst favoriete club.

Digitenne Live Eredivisievoetbal
Wie elke week live voetbal digitaal wil bekijken via de ether, kan sinds kort kiezen voor het Tele2 Eredivisievoetbalpakket. Voor 6 euro per maand extra op het normale Digitenne abonnement krijgt men er 2 voetbalkanalen bij. Ook kunnen voetballiefhebbers voor 4 euro per weekend via Planet Internet alle wedstrijden in de Eredivisie live volgen.

Uitbreiding Digitenne netwerk
Digitaal tv kijken met Digitenne kan nog niet overal in Nederland, alhoewel het dekkingsgebied in snel tempo wordt uitgebreid. Zo is het sinds kort mogelijk Digitenne van KPN te ontvangen in en rond Nijmegen, Eindhoven, Smilde, Oss en Alkmaar. De volgende maand zijn Zwolle, Groningen, Goes, Lelystad en Hengelo aan de beurt. Via onze Postcodecheck hiernaast kunt u de beschikbaarheid op uw adres controleren.

Frequentiewijzigingen
Door de verdere uitbreiding van het Digitenne netwerk worden er de komende weken in het hele land diverse frequentiewijzigingen doorgevoerd, zo kondigt KPN aan. Het kan hierdoor voorkomen dat u een deel van de TV kanalen niet meer automatisch ontvangt. Naar eigen zeggen kunt u dat zelf eenvoudig herstellen door uw digitale ontvanger opnieuw te installeren.

Gepubliceerd: woensdag 24 januari 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.