Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Digitale tv vergelijken

Levering Mediabox Next aan Ziggo klanten begonnen

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

Op 11 juni is Ziggo begonnen met de levering van hun nieuwe settopbox. De Mediabox Next wordt geleverd aan nieuwe klanten met een Ziggo Complete of Ziggo Max abonnement. Het afgelopen jaar is de nieuwe bruikleendecoder getest door een klein aantal Ziggo klanten en zijn hun ervaringen gebruikt om de box te verbeteren.

1648x600overmediaboxnext.png

Veranderingen

De Mediabox Next heeft een aantal voordelen ten opzichte van zijn voorganger Mediabox XL. Zo beschikt de Mediabox Next over spraakbesturing via een microfoon in de afstandsbediening en kunnen opgenomen programma's worden teruggekeken op verschillende apparaten via de vernieuwde Ziggo GO app.Verder is de box energiezuiniger en kleiner dan de Mediabox XL. Tot slot is de Mediabox Next geschikt voor het kijken naar content in 4K Ultra HD kwaliteit. Om in 4K Ultra HD te kunnen kijken heb je wel een 4K televisie nodig. 

Met de start van de levering van de Mediabox Next wordt zijn voorganger, de Mediabox XL, niet meer geleverd aan klanten met de genoemde abonnementen.

Alles-in-1

De Mediabox Next wordt zonder extra maandelijkse kosten geleverd aan klanten die een alles-in-1 Max of alles-in-1 Compleet afsluiten. Wanneer je al een van deze abonnementen hebt is het ook mogelijk om een aanvraag te doen en de huidige box om te ruilen voor de nieuwe Mediabox Next. Hiervoor ga je een nieuw abonnement aan met Ziggo en komen alle lopende actiekortingen bij het huidige abonnement te vervallen. Ook betaal je eenmalig € 19,95 aan behandel- en verzendkosten. Ziggo klanten met een ander Alles-in-1 pakket kunnen ook overgaan naar de Mediabox Next. Hiervoor wordt je huidige abonnement opgewaardeerd naar de Max of Complete versie van het abonnement. 

Prijswijziging

De komst van Mediabox Next brengt een prijswijziging met zich mee. Nieuwe klanten die een abonnement met de Mediabox Next afsluiten betalen € 3 meer per maand. Zoals eerder aangekondigd betalen bestaande klanten met een Complete of Max pakket  € 2,50 extra. 

Films & Series in 4K Ultra HD

Bij de start van de verspreiding van de Mediabox Next is er één lineaire zender in Ultra HD kwaliteit beschikbaar. Daarnaast biedt Ziggo via zijn eigen 'Movies & Series' platform 16 titels in 4K UHD kwaliteit aan. Ook klanten met een Premium abonnement op streamingdienst Netflix kunnen via Mediabox Next films en series kijken in hoogwaardige 4K UHD kwaliteit. De verwachting is dat er in de toekomst meer zenders toegevoegd worden aan het aanbod van lineaire 4K UHD zenders.

Geactualiseerd: vrijdag 14 juni 2019

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.