Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN ziet af van overname Caiway

door Jeanet Woldring

KPN ziet af van de overname van kabelbedrijf Caiway. volgens KPN stuit de voorgenomen koop van de dienstverlener voor digitale televisie, internet en telefonie op teveel bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. 

Een van de bezwaren die de NMa naar voren heeft gebracht is dat het regionale marktaandeel van Caiway en KPN te groot zou worden. De koop zou de concurrentie te sterk beperken, omdat het kabel- en kopernetwerk in één gebied dan in handen van één partij zou komen.
 
Bijna een jaar geleden kondigde KPN de overname aan als onderdeel van de strategie om zijn marktaandeel op het gebied van internet en televisie te vergroten. Caiway heeft ongeveer 150 duizend klanten.

De netwerkinfrastructuur was geen onderdeel van de transactie en zou in handen blijven van Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) en regionale kabelbedrijven.
 
Het niet doorgaan van de overname van Caiway heeft geen impact op KPN’s doel om in 2015 een breedband marktaandeel van meer dan 45% van de Nederlandse huishoudens te hebben.

Zie ook: NMa steekt stokje voor overname Caiway door KPN

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.