Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN test nieuwe breedbandtechnologie

KPN start eind dit jaar met proeven met VDSL2, een nieuwe breedbandtechnologie waarbij snelheden tot 30 Mbps gehaald kunnen worden.  De praktijkervaringen zullen opgedaan worden in Den Haag, Diemen en Enschede.

Het telecombedrijf kondigt aan dat het een belangrijke stap is in de uitrol van het zogeheten All IP-programma waarbij iedere wijk in Nederland van glasvezel wordt voorzien. KPN stelt de netwerkproeven volledig open voor concurrenten, zodat ook zij de nieuwe technologie kunnen testen en hun eigen breedbanddiensten kunnen uitproberen.

In de drie proefgebieden zal KPN ruim 100 verdeelkasten vervangen en de nieuwe kasten aansluiten op glasvezel. Op elke verdeelkast kunnen 200 tot 400 huizen worden aangesloten. Zelfs al blijft de koperen leiding in de grond liggen tussen de verdeelkast en het huis, met de VDSL2-technologie beschikken gebruikers over snelheden tot wel 30Mbps, aldus KPN.

Volgens Eelco Blok van KPN is men met name geïnteresseerd in de vraag hoe klanten de nieuwe breedbanddiensten gebruiken. "Online spelletjes doen, videosites, foto’s op afstand bekijken; dagelijks hebben miljoenen mensen in Nederland contact met elkaar via Internet. Nieuwe diensten als interactieve gezondheidszorg krijgen steeds meer voet aan de grond. Kortom, we willen de komende paar maanden lering trekken uit de breedbandbeleving van de klant.”

Gepubliceerd: woensdag 30 augustus 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.