Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN stopt met DVB-H

Vanaf 1 juni 2011 wordt televisie kijken op de mobiele telefoon via DVB-H niet meer door KPN aangeboden. DVB-H is een techniek waarbij het televisie signaal digitaal via de ether wordt verzonden, op dezelfde manier als bij Digitenne gebeurt. De dienst werd sinds juni 2008 aangeboden, klanten konden voor € 9,95 per maand tien zenders ontvangen.

Bijzonder aan de DVB-H techniek was dat deze net als radio continu werd uitgezonden, in tegenstelling tot streaming televisie, wat via het mobiele netwerk wordt opgevraagd. Hierdoor werd er minder data verbruikt en ging de accu van de telefoon langer mee. Een nadeel was echter dat het niet mogelijk was om on-demand televisieprogramma's op te vragen, terwijl KPN aangeeft dat consumenten dat juist wel zouden willen.

Bovendien waren er ten tijde van de introductie slechts drie toestellen die geschikt waren voor ontvangst van het DVB-H signaal, daar zijn sindsdien geen nieuwe toestellen bij gekomen. Het aantal gebruikers daalde dan ook van 40.000 in 2009 naar 20.000 in 2011. Wie nu nog televisie wil kijken op de mobiele telefoon kan dat nog steeds via het mobiele netwerk blijven doen. Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de grootte van de databundel. Meer informatie over televisie op de mobiele telefoon kunt u hier vinden.

Gepubliceerd: donderdag 31 maart 2011
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.