Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN start met test 4K Ultra HD TV

KPN 4K Ultra HDTV.jpg

KPN is een testpilot gestart met 4K Ultra HD TV. In deze pilot zitten duizend geselecteerde klanten die de nieuwe beeldtechniek mogen testen. De klanten moesten aan verschillende voorwaarden voldoen om mee te kunnen doen aan deze test.  

4K Ultra HD

Ultra HD heet ook wel 4K. Ultra HD heeft vier keer zoveel pixels als Full HD, dus bij 4K zitten vier keer zoveel pixels op de plek waar bij Full HD één pixel zit (3840 bij 2160 pixels). Daarnaast is de resolutie, kleur, contrast en het geluid nog beter dan bij Full HD. Hiermee wil KPN de kijkervaring nog realistischer maken. Om gebruik te kunnen maken van 4K Ultra HD is een nieuwe interactieve TV-decoder, een glasvezelaansluiting en een geschikte televisie nodig.

Aanbod

De deelnemers van de pilot kunnen kijken naar de EK-wedstrijden en de zender Funbox. Het Nederlandse muziekkanaal Xite is binnenkort ook te bekijken via 4K Ultra HD. Funbox toont verschillende programma’s zoals sportvideo’s, documentaires en tv series. Daarnaast bieden de decoders van KPN ook het tweede seizoen van de Nederlandse serie ‘Zwarte Tulp’  en Netflix aan in deze beeldkwaliteit. Bij de lancering van 4K Ultra HD voor alle consumenten zullen nog niet alle verwachte mogelijkheden beschikbaar zijn, hier is KPN nog mee bezig.

 
Gepubliceerd: dinsdag 28 juni 2016

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.