Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

KPN krijgt vergunning Digitenne tot 2030

door Jeanet Woldring 1 reactie

kpn.gifKPN verkrijgt de nieuwe licentie voor digitale ethertelevisie tot 1 februari 2030 en blijft daarmee aanbieder van Digitenne. Dat heeft het Agentschap Telecom bekendgemaakt. De huidige vergunning was ook al in handen van KPN en liep eind januari 2017 af.

Licentieveiling gaat niet door

De licentieveiling zou in eerste instantie op 4 juli plaatsvinden, maar één van de twee geïnteresseerde partijen trok zich terug. Daarmee was KPN de enige overgebleven partij. Wie de tweede partij was, mag het Agentschap niet bekendmaken.

Digitenne voorziet in behoefte

Volgens KPN voorziet Digitenne al jaren in specifieke behoeftes van een groot aantal TV-klanten. Na een flinke groei een paar jaar geleden is het aantal klanten echter wel afgenomen. Het aandeel schommelt rond de 6 procent van de televisiemarkt. Volgens minister Kamp blijft er een markt voor circa 300.000 tot 400.000 klanten. Dat schreef hij vorig jaar in een brief aan de Tweede Kamer.

DVB-T2 technologie

KPN wil Digitenne verder ontwikkelen als innovatieve dienst in het volledige TV aanbod, naast iTV en Play. van KPN. Digitenne zendt nu nog uit via de 700 MHz-band, maar die wordt vanaf 2020 ingezet voor mobiele telecommunicatie. Digitale ethertelevisie moet dan overstappen op de nieuwe technologie DVB-T2 waardoor er dan meer in HD-kwaliteit kan worden uitgezonden.

Gepubliceerd: zaterdag 2 juli 2016
Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Robbert van Oogen ()

Ben intussen enthousiast geworden door mijn ervaringen met de Duitse DVB-T2, die ik in Zuid-Limburg (omgeving Meerssen) kan ontvangen. De beeldkwaliteit is uitstekend, en de ontvangstmogelijkheden zijn sterk verbeterd door de nieuwe modulatietechniek. Mijn ontvanger is in staat om bij een signaalsterkte van 20-40% toch 100% kwaliteit te bieden.Ik gebruik een goedkope settop box, die in Duitsland overal te koop is, en krijg daarmee 11 Free to air kanalen in HD resolutie binnen.Daarnaast zijn de Nederlandse en Belgische DVB-T kanalen ook gewoon te ontvangen, Als antenne gebruik ik een ouderwetse camping antenne, die ik 90 graden heb gekanteld, i.v.m. de verticale polarisatie, die de meeste zenders nu hebben.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.