Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN: gratis tv kijken op mobieltje

door Jeanet Woldring

Vanaf vandaag kunnen ook klanten van KPN tv kijken op hun mobiel. Tot 2008 kunnen zij helemaal gratis gebruikmaken van het basispakket MobielTV, zoals de dienst gaat heten.  Dit basispakket biedt elf televisiezenders: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, RTL 7/Z, SBS6, TMF, Eurosport, CNN, Cartoon Network en Discovery Channel. Wie niet genoeg heeft aan deze gratis zenders kan zich ook aanmelden voor een erotiekpakket met tien extra zenders voor € 15 per maand. 

Bestaande klanten met een zogeheten Surf&Mail Totaal-abonnement -waarmee je onbeperkt kunt surfen en mailen op je mobiel voor € 9,95 per maand*- én een geschikte telefoon kunnen tot eind 2007 gratis tv kijken op hun mobieltje. Op deze manier wil KPN erachter komen hoeveel, wat, waar en wanneer mensen tv kijken.

TV op mobieltje via DVB-H
Met het oog op de introductie van MobielTV via DVB-H, de nieuwe technologie die momenteel wordt uitgerold, wil KPN een vooruitstrevende dienst gaan bieden van goede kwaliteit. Klanten die gebruik willen maken van MobielTV wordt dan ook gevraagd hun medewerking te verlenen aan het MobielTV-onderzoek. Aanmelden voor MobielTV kan via de mobiele internetportal ‘KPN Vandaag’. Het gratis aanbieden van MobielTV is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met een aantal tv-zenders. Voor hen is het van belang om inzicht te krijgen in de werking van content via de mobiel.

Vodafone en Orange
Vodafone en Orange bieden al enige tijd een betaalde mobiele TV dienst over UMTS aan. MobielTV van KPN onderscheidt zich doordat het naar eigen zeggen een klantvriendelijke applicatie biedt waarmee MobielTV eenvoudiger en sneller bediend kan worden dan tot op heden gebruikelijk is. De applicatie, die via de mobiel gratis is te downloaden van het internet, maakt het mogelijk om tv te kijken zonder eerst naar een mobiele internetpagina te gaan. Via een soort ‘etalage’ op de mobiel kan de gebruiker eenvoudig zappen tussen de tv-zenders en heeft hij/zij direct een overzicht van de programma’s.

Vooralsnog alleen op Nokia
MobielTV werkt op alle UMTS-toestellen; klanten hebben alleen een KPN Surf&Mail Totaal abonnement nodig. Met dit abonnement kunnen gebruikers naast onbeperkt surfen en mailen op hun mobiel, gratis tv kijken. De extra applicatie is vooralsnog alleen te gebruiken op de N95, N73 en E61. Via de TOESTELWIJZER op Bellen.com vindt u waar u deze toestellen het voordeligst kunt bestellen.  En hier vindt u een overzicht van alle 'Gratis GSM toestellen' gecombineerd met het goedkoopste abonnement dat er in de markt verkrijgbaar is.  MobielTV is alleen te ontvangen in Nederland.

* Zie Vergelijking en Meer info Mobiel Internetten

Gepubliceerd: donderdag 27 september 2007
Geactualiseerd: donderdag 14 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.