Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN en Tele2-Versatel samen in digitale tv

Tele2-Versatel gaat live voetbalwedstrijden en andere voetbalprogramma's via het digitale netwerk van KPN uitzenden. Daartoe hebben de bedrijven een overeenkomst gesloten, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Op basis van deze overeenkomst gaat Tele2-Versatel een televisieproduct onder eigen merknaam aanbieden via het netwerk van Digitenne. Daarnaast maakt Tele2-Versatel gebruik van het Digitenne netwerk en het netwerk van Mine (interactieve televisie van KPN) voor distributie van haar voetbalgerelateerde betaalzenders. Tevens kunnen klanten van Mine en Digitennne van KPN, als gevolg van deze overeenkomst, voortaan ook Eredivisiezenders van Tele2 ontvangen. 

Voor de ruim 230.000 digitale televisieklanten van KPN komt hiermee nog meer voetbalcontent beschikbaar. Beide partijen hebben zich dan ook ten doel gesteld om live Eredivisievoetbal nog verder te promoten bij deze nieuwe groep voetbalfans.

“Ik ben erg verheugd dat KPN haar Digitenne en Mine klanten de mogelijkheid kan geven om te kijken naar Live wedstrijden van de Eredivisie. Dit is een prachtige aanvulling op de clubkanalen met PSV, AJAX en Feyenoord die we eerder dit jaar hebben gelanceerd” aldus Ludolf Rasterhoff, Directeur Televisie en Media van KPN.

“Tele2 lanceerde in maart al Tele2 TV, interactieve televisie waarbij de kijker bepaalt wat er op zijn televisie komt”, verklaart Günther Vogelpoel, Directeur consumentenmarkt van Tele2. “Deze overeenkomst versterkt onze marktpositie, omdat wij nu een laagdrempelig alternatief voor kabeltelevisie gaan aanbieden. Tegelijkertijd zorgen we er voor dat het Live Eredivisievoetbal van Tele2-Versatel voor een veel breder publiek beschikbaar is.”

“Wij zijn positief over de nieuwe samenwerking en de toegenomen beschikbaarheid van live Eredivisie voetbal voor de voetbalfans”, aldus Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie C.V. “We gaan ervan uit dat de samenwerking zich verdraagt met het bestaande contract, wat we de komende dagen hopelijk kunnen vaststellen.”

Gepubliceerd: zaterdag 9 september 2006
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.