Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Kabelsector wil lokale omroepen graag digitaal doorgeven

Kabelbedrijven willen lokale omroepen graag opnemen in het digitale pakket. Dat schrijft VECAI-directeur Rob van Esch in zijn weblog. Hij reageert hiermee op de brief waarin de Minister van OCW de Vecai om duidelijkheid gevraagd heeft over digitale doorgifte lokale omroepen. 

Momenteel zijn er 295 lokale omroepen, waarvan er 123 een lokaal televisiekanaal uitzenden. In antwoord op wensen dat die zenders in het digitale kabelpakket worden opgenomen, zegt Van Esch: "Dat is een volstrekt logische wens, en de kabelbedrijven zouden dat liever vandaag dan morgen doen."

Er zijn echter nogal wat technische problemen om dat te realiseren. Daarom start UPC namens de kabelsector een pilotproject. "In deze proef, die met een klein aantal lokale omroepen wordt opgezet, gaan we kijken wat er voor technische mogelijkheden zijn om de problemen te lijf te gaan. Daarnaast, ook niet onbelangrijk, zullen we zien welke kosten samenhangen met de mogelijke oplossingen. Zoals het er nu naar uitziet zijn die substantieel, zowel voor omroepen als voor de benodigde investeringen in de netwerken." De test moet later in het voorjaar tot meer inzicht leiden over de oplossing van deze digitale uitdaging.

Zie ook: Pilot lokale omroepen digitaal bij UPC

Bron: VECAI en Digitale kabeltelevisie

Gepubliceerd: maandag 29 januari 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.