Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Interactief tv-kanaal voor nostalgie-liefhebbers

Wie de Europacup finale Feyenoord-Celtic uit 1970 nog eens wil terugzien, of de autoloze zondagen van 1973 moet eens gaan kijken naar  het digitale tv-kanaal NostalgieNet. Op dit kanaal, dat deze week van start ging, moet het verleden herleven in de vorm van persoonlijke herinneringen in verhalen, foto’s en filmpjes. Dat bericht NRC.

'Met video, tv, foto's en verhalen kunt u het verleden ophalen en herinneringen delen met wie u maar wilt. Op een eigentijdse wijze; met de techniek van nu.' Kijkers met het interactieve televisiepakket Mine van KPN kunnen het kanaal ook op televisie volgen.

NostalgieNet is een samenwerkingsverband van KPN en de Hilversumse onderneming Tijdsbeeld Media, die is voortgekomen uit de stichting Beeld en Geluid waar onder meer de omroeparchieven en het materiaal van het aloude Polygoon-bioscoopjournaal worden beheerd.

NostalgieNet is anders dan andere digitale kanalen die archiefbeelden vertonen, geen herhaalkanaal. De initiatiefnemers spreken nadrukkelijk van een kanaal dat weliswaar gebruik maakt van bestaande beelden, maar daarmee wel nieuwe programma’s maakt.

Het is vooral de bedoeling dat kijkers zelf met audiovisuele herinneringen komen, waartoe de site zelfs de mogelijkheid biedt eigenhandig te monteren. Dagelijks worden vier uur lang nieuwe programma’s aangeboden, waaronder series over de historie van regio’s en films uit het RVD-archief. Die bevatten volgens Rolf van de Haar, directeur van het nieuwe kanaal, vooral veel vergeten voorlichtingsmateriaal: „Een film over de voordelen van het bezit van een telefoontoestel uit midden jaren vijftig, prachtig!”

Gepubliceerd: vrijdag 27 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.