Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Fox mag Eredivisie Media & Marketing overnemen

door Jeanet Woldring

De Amerikaanse televisiezender Fox van mediamagnaat Rupert Murdoch mag Eredivisie Media en Marketing (EMM) overnemen. De Nederlandse Mededingingsautoriteit geeft hiervoor toestemming. Fox krijgt hierdoor een belang van 51 procent in EMM. Tot 2025 ontvangen de voetbalclubs uit de Eredivisie van Fox 80 miljoen euro per jaar.

Wat betekent dit voor de samenvattingen op zondagavond?
De Mediawet verplicht dat de samenvattingen op zondagavond worden uitgezonden. Dit moet via een open net dat tenminste 75% van alle huishoudens kan ontvangen. Op dit moment zendt de NOS de samenvattingen uit. Dit contract loopt tot 1 juli 2014. 

Na deze datum kan EMM besluiten de samenvattingen zelf op een nieuwe zender uit te zenden. Dit mag maximaal 6 jaar. Na deze periode moeten de voetbalclubs uit de Eredivisie de samenvattingen weer opnieuw aanbieden. Ook dan gelden de eisen van de Mediawet.

Live uitzendingen Eredivisie
De overname heeft geen gevolgen voor de live uitzendingen via de Eredivisie Live kanalen. EMM blijft deze kanalen doorgeven aan alle aanbieders van televisie via onder andere kabel, satelliet of ether. Consumenten hoeven dus niet van aanbieder te veranderen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.