Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Essent en Casema met HDTV voor WK voetbal

Samsung, Essent Kabelcom en Casema bereiden zich voor op WK voetbal in HD-kwaliteit.  
 De drie bedrijven zijn hiervoor een samenwerking aangegaan om hoge definitie televisie (HDTV) in het tweede kwartaal van 2006 te introduceren. Klanten van Essent en Casema kunnen hierdoor de uitzendingen van het WK voetbal 2006 bekijken in de allerhoogste beeldkwaliteit via een digitale ontvanger van Samsung. Daarnaast zijn Samsung, Essent en Casema overeengekomen dat zij gezamenlijk HDTV in Nederland gaan promoten.

Hoge beeldkwaliteit 
Televisie in HD-kwaliteit (1080i) geeft in vergelijking met de traditionele televisiekwaliteit zeer scherpe beelden met levensechte kleuren. De digitale ontvanger van Samsung decodeert hiervoor de MPEG-4 televisiesignalen en brengt deze zonder kwaliteitsverlies via een HDMI-aansluiting over naar een plasma- of LCD-televisie die is voorbereid op HDTV. Deze televisietoestellen zijn voorzien van een zogeheten HD-ready logo.

Vertrouwen in HDTV
De samenwerking onderstreept het vertrouwen dat de bedrijven hebben in HDTV. De partners zijn ervan overtuigd dat HDTV in Nederland in 2006 een grote vlucht zal nemen. Ook andere kabelbedrijven, zoals Multikabel en Caiway, zijn dat van mening. Het WK voetbal 2006 dat op 9 juni start, zal de opkomst sterk stimuleren.

“Wij verwachten dat vele sportliefhebbers het Nederlands elftal op het WK in Duitsland in de allerbeste kwaliteit op hun plasma- of LCD-televisie willen zien schitteren”, zegt Frans Hulshof, Vice President van Samsung Electronics Benelux. “Samen met Essent en Casema maken wij ons daar sterk voor.”

Algemeen directeur van Essent Kabelcom, Bernard Dijkhuizen: “Op dit moment bevinden wij ons in Nederland met ruim meer dan 100.000 TV Home-abonnees in de kopgroep als het gaat om digitale televisie. Het feit dat wij dat kunnen, heeft alles te maken met ons hoogwaardige kabelnetwerk. Via die kabelinfrastructuur verwacht ik dat eind 2008 de helft van onze televisieabonnees digitaal kijkt. Naast goede content hebben wij partners nodig die kwalitatief en kwantitatief uitstekend uit de voeten kunnen met de consumentenelektronica die daarvoor nodig is. Samsung is voor ons die partner.”

Casema’s Sytse Zuidema, VP Strategie en Ontwikkeling, beschouwt HDTV als een zeer belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Casema’s productenaanbod: “Met de lancering van High Definition Digitale-TV in het tweede kwartaal van 2006 bevestigt Casema haar leidende positie als aanbieder van digitale TV. Casema levert nu al alle zenders van het standaardpakket gratis mee in digitale kwaliteit (Standaard Definition). HDTV levert een nog betere beeld- en geluidskwaliteit waardoor onze abonnees het maximale kunnen halen uit hun platte televisieschermen en zo hun eigen thuisbioscoop kunnen creëren.”

Achterblijver
Nederlandse omroepen behoren binnen Europa tot de achterhoede wat betreft het beschikbaar hebben van HD-televisie. In de ons omringende landen is HDTV inmiddels breder geaccepteerd. HDTV stelt hogere eisen aan de kwaliteit van de opgenomen beelden, wat extra investeringen vraagt voor bijvoorbeeld decoders en apparatuur.

Decoder zelf kopen
De kabelbedrijven gaan de HD-decoders van Samsung niet zelf verkopen. De kastjes komen bij de elektronicawinkels te liggen en kunnen gekocht worden in combinatie met digitale televisieabonnementen van de betreffende kabelmaatschappijen.

Meer informatie: digitale tv van Casema en Essent

Gepubliceerd: woensdag 4 januari 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.