Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Discovery HD ook in Nederland

De HDTV*-zender van Discovery Channel zal per 1 november ook in Nederland beschikbaar komen. Dit meldt Dutchmedia

Discovery HD bestaat al voor o.a. Duitsland/Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk/Ierland, Canada, Zuid-Korea, Japan, Polen en de Verenigde Staten.

De nieuwe zender zal via het digitale HD-pakket van CAIW, Multikabel en @Home (Essent Kabelcom) beschikbaar komen. Op een later moment zal de zender ook bij UPC worden aangeboden in het te lanceren UPC HD-aanbod. De zender zal vooralsnog niet worden aangeboden via Casema, met wie Discovery nog wel in gesprek zou zijn over de doorgiftevoorwaarden. Ook wordt de zender nog niet aangeboden via 'andere infrastructuren' volgens Dutchmedia. Hiermee wordt bedoeld doorgifte via satelliet, (bijvoorbeeld van CanalDigitaal), ether (bijv. Digitenne van KPN) en ADSL2+ (bijv.Mine van KPN, Tele2 Compleet).    

Bij @Home komt de zender in het HD-pakket van € 3,95 per maand. Nu zitten er in dat 'pakket' HD1-NL en National Geographic HD.  Bij Multikabel kost hetzelfde pakket 4 euro per maand, en bij Caiw is het HDTV pakket tot eind van het jaar gratis voor abonnees die een abonnement hebben op Film1, Sport1 of het Premium pakket., met daarin de zenders Sport1, Film1, Promokanaal, HD1, HD5, National Geographic Channel, Sat1 en ProSieben.

In juni introduceerde @Home het eerste televisiepakket in Nederland op basis van High Definition. Samsung, ’s werelds grootste producent van consumentenelektronica, produceert de digitale HD-ontvangers die het High Definition-signaal decoderen. Deze HD-ontvangers zijn ook geschikt voor ontvangst en doorgifte van het 'gewone' signaal van TV Digitaal van @Home. Tot nu toe zijn in het verzorgingsgebied van @Home circa 20.000 HD-ontvangers verkocht volgens het tweede kabelbedrijf in Nederland.

* HDTV staat voor High Definition Television. Dit is de meest geavanceerde vorm van digitale televisie met een resolutie van 1080 beeldlijnen. De beeldverhouding is daarbij hetzelfde als bij de huidige breedbeeldtelevisies (16:9 in plaats van de gebruikelijke 4:3).

Gepubliceerd: woensdag 11 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.