Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Digitenne wordt 'Digitenne van KPN'

Digitenne is per direct gestopt met verkopen. Dat meldt de digitale tv-aanbieder woensdag 26 september op haar website. Op 1 oktober 2006 wordt Digitenne namelijk onderdeel van KPN.

Er is besloten om naar de markt verder te gaan als één merk: “Digitenne van KPN”. De huidige klanten zijn hierover per brief geïnformeerd.

Digitenne biedt sinds 2001 digitale televisie en radio aan via de ether. Binnen haar ontvangstgebied is het mogelijk om via de ether televisie te kijken en naar de radio te luisteren, met digitaal beeld en geluid. Dat kan zowel in en rond het huis als in de auto en op het vakantieadres.

Het bedrijf werd in 2001 opgericht door NOZEMA, KPN, NOB en de publieke en commerciële omroepen, verenigd in Cahanoves Beheer. Op 31 januari 2002 kreeg Digitenne officieel de vergunning van de Nederlandse overheid om de komende 15 jaar digitale televisie en radio in Nederland te exploiteren.

Een jaar later ging het netwerk live in het gebied Amsterdam, Haarlem, Alphen aan de Rijn, Hilversum en Almere, ook wel het ‘AHAHA-gebied’ genoemd. Op dat moment betrof het ontvangstgebied van Digitenne ongeveer 1,3 miljoen huishoudens. Inmiddels is dit gebied flink uitgebreid. Naar verwachting kan in 2006 heel Nederland digitale televisie kijken via de ether, aldus Digitenne. 

Per 1 oktober gaat Digitenne AT HOME TV dus verder onder de naam "Digitenne van KPN". Het product is uit de TOP 5 op Digitelevisie verwijderd, waardoor @Home TV Digitaal weer op de vijfde plaats prijkt. CanalDigitaal, UPC en KPN zijn momenteel de andere goedkoopste aanbieders van digitale televisie.

Gepubliceerd: vrijdag 29 september 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.