Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Digitale TV streeft breedbandinternet voorbij

In 2010 zal 60 procent van de Europese huishoudens over digitale televisie beschikken, inclusief interactieve televisie. Het economische belang van digitale TV zal dan groter zijn dan dat van breedbandinternet.  Dit blijkt uit het rapport "The Future Role of Cable in Shaping the Digital Home in Europe" van Booz Allen Hamilton.

Er worden investeringen verwacht van zo'n 100 miljard euro en daarnaast zullen er circa 100.000 banen bij komen, vooral bij de telecom en kabelproviders. Daarnaast wordt ongeveer 35 miljard euro aan investeringen in programma-ontwikkeling verwacht. Dat komt volgens Booz alleen tot stand door volledige concurrentie tussen infrastructuren waarop een pakket aan diensten wordt aangeboden.

'Want het aanbod van digitale tv heeft het meeste succes samen met aanbod van internettoegang en telefonie, de zogenaamde 'triple play', zo schrijft Planet Multimedia. Het nieuwsmedium vervolgt:

"Volgens Booz Alleen moeten overheden meer de nadruk leggen op digitale televisie terwijl ze nu nog meer breedband steunen. Zo moeten bedrijven ongehinderd schaalvergroting in het aanbod van digitale televisie kunnen nastreven, bijvoorbeeld met overnames. Gevaren van schaalvergroting ziet Booz Allen niet.

Overheden mogen, zegt Booz Allen, op de korte termijn de aanbieders van infrastructuur zoals de kabelaars niet te veel lastig vallen in hun prijsbeleid. Anders komen investeringen op de lange termijn op de tocht te staan."

Gepubliceerd: maandag 23 januari 2006
Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.