Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

@Home, Casema en KPN veel digitale tv-kijkers

Het aantal huishoudens dat gebruik maakt van digitale televisie, is opnieuw toegenomen. @Home, Casema en KPN profiteren van deze groei. 

In het tweede kwartaal van 2007 stapten ruim 300.000 huishoudens over op digitale tv. Daarmee maakt 28 procent van de Nederlandse huishoudens inmiddels gebruik van digitale tv, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder 30.000 Nederlandse huishoudens. Voor wie van cijfertjes houdt: De Mediabarometer van Ernst & Young gaf aan dat in het eerste kwartaal 35% van de huishoudens digitale tv had. Volgens Telecompaper is het aantal digitale tv aansluitingen in het eerste kwartaal met 5,9 procent gegroeid naar 2,12 miljoen en volgens TNS NIPO zijn het er nu ongeveer twee miljoen.

Verdere groei digitale tv in Nederland
De groei van digitale tv komt volgens TNS NIPO niet zozeer voort uit de spontane vraag van consumenten, maar vanuit de specifieke pakketten die aangeboden worden.

Na een enorme groei in 2006 leek de opmars van digitale tv in het eerste kwartaal van 2007 te stabiliseren. Terwijl er in het derde kwartaal van 2006 nog 400.000 huishoudens overgingen op digitale tv, waren dit er in het eerste kwartaal van 2007 nog slechts 40.000. Maar nu zet de opmars van digitale tv dan toch door volgens het onderzoek.

@Home, Casema en KPN profiteren van groei
In 2006 profiteerde UPC nog het meest van de groei van digitale tv, maar in 2007 kloppen concurrenten nadrukkelijk aan de deur. Met name @Home, Casema en KPN, samen goed voor ongeveer 75 procent van de nieuwe digitale tv-kijkers, timmeren aan de weg. Dit komt onder andere door kortingen op abonnementskosten, speciale acties en goedkope of zelfs gratis decoders en ontvangers.

Gratis ontvanger UPC succesvol
Met name de gratis ontvanger is belangrijk, aldus TNO NIPO. De aanbieders volgen hiermee de door UPC gevolgde strategie waarbij de decoder gratis wordt aangeboden. Deze was, ondanks de nodige kritiek, 'erg succesvol'. "Betalen voor een decoder vormt immers een drempel bij het overstappen", concluderen de onderzoekers. Volgens Digitelevisie is KPN om deze reden overgestapt op het huurmodel voor ontvangers. Zoals op deze site te lezen is, hoef je sinds deze week voor Digitenne van KPN geen ontvanger meer te kopen, ook niet voor een tweede of derde toestel. 

Digitenne van KPN
Onder de 3,5 miljoen Nederlandse huishoudens met internet maar zonder digitale tv is onderzocht in welke mate men van plan is over te stappen naar digitale tv. Slechts vijf procent geeft spontaan aan dit van plan te zijn. Wanneer concrete pakketten van aanbieders worden voorgelegd, van zowel kabelmaatschappijen als andere aanbieders, groeit de interesse naar vijftien procent. Tweederde van deze groep spreekt daarbij een voorkeur uit voor Digitenne van KPN. 

Online overstappen op Digitale TV? Vergelijk op Digitelevisie.nl en check de beschikbaarheid op uw adres. 
U kunt zich o.a. o
nline aanmelden voor: @Home  CanalDigitaal  Digitenne van KPN  UPC Tele2  Casema

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2007
Geactualiseerd: vrijdag 13 juli 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.