Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

70 procent kijkt digitaal

Telecompaper geeft aan dat in het eerste kwartaal van dit jaar  het aantal digitale televisie aansluitingen in nederland met 3,8% is toegenomen tot een totaal van bijna 5,6 miljoen. In die groep gebruikt bijna 3,2 miljoen het analoge signaal ook nog steeds, bijvoorbeeld voor tweede en derde toestellen. Het aandeel van digitaal in het totaal van de Nederlandse televisie aansluitingen is inmiddels 70%.
Meer cijfertjes: van de digitale aansluitingen is 56,8% kabel (groei van 0,6%), DVB-T via Digitenne 15,9% en satelliet 15,3%. IPTV kent een aandeel van 9,8% en glasvezel 2,2%.
Telecompaper verwacht dat het aantal digitale televisie aansluitingen nog dit jaar de 6 miljoen zou kunnen gaan overstijgen: een groei van 12%.
Dit betekent overigens niet dat analoge televisie het veld gaat ruimen. Op nu.nl geeft Ziggo bijvoorbeeld aan welliswaar het aantal analoge zenders van 30 tot 25 terug te brengen, maar geen plannen te hebben om verder in het analoge aanbod te gaan snijden. In hetzelfde artikel geeft Tele2 aan nog steeds graag toe te willen treden tot de analoge kabelmarkt.
Gepubliceerd: maandag 30 mei 2011

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.