Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Digitale tv vergelijken

Alles over interactieve tv

Met interactieve televisie is interactie mogelijk tussen jou en de informatie die je op het scherm ziet.

internettennl-interactieve-tv.jpg

Wat heb ik nodig?

  • Een aansluiting met een internetverbinding, dat kan via kabel, DSL of glasvezel zijn.
  • Verder heb je geen nieuw toestel nodig, maar wel een interactieve settopbox of een module. De settopbox kan een ingebouwde harde schijf hebben. Behalve de mogelijkheid programma's op te nemen zijn hiermee extra toepassingen mogelijk.
  • De afstandsbediening of een mobiele telefoon of tablet (met app) en/of een digitale decoder (met eigen afstandsbediening)

Zelf bepalen wat je wilt kijken

Interactieve tvJe kunt zelf bepalen wat je wilt kijken en wanneer. Via de provider kun je gemiste programma's terugkijken of films huren. En met diensten, zoals Programma Gemist en Video on Demand, heb je als kijker de regie in handen.

Abonnementen bestaan in de meeste gevallen uit een standaard aanbod van zenders, dat uit te breiden is met optionele pakketten. De digitale ontvangers zijn tenminste HD-Ready, dus alle programma’s die in High Definition worden uitgezonden ontvang je ook in HD-kwaliteit. Voorwaarde is dan wel dat je een geschikte televisie aangesloten hebt.

Video on Demand

Met Video On Demand kun je films en series bestellen en bekijken (en pauzeren) wanneer je zelf wilt. In het aanbod van VOD-films zitten vaak nieuwe films en series. Maar ook klassiekers en bekende en geliefde films van vroeger kun je op veel Video on Demand platformen terugvinden. 

Video on Demand is een dienst die bij interactieve tv geleverd wordt. Jouw provider bepaalt hoe dit bij jou thuis wordt afgeleverd. Zo zijn er systemen die gebruik maken van streaming video en systemen waarbij de film eerst naar de set top box gedownload moet worden. Het voordeel van streaming video is dat je na het kiezen van de film deze direct kunt bekijken. Daarnaast zijn er online 'videotheken' te vinden waar je een abonnement op kunt nemen zodat je daar films/series kunt huren, bijvoorbeeld Videoland of Netflix.

De meeste aanbieders van Video on Demand bieden niet alleen films aan, maar vaak ook recente programma’s zoals bijvoorbeeld het Journaal, Programma Gemist of Eredivisie Live voetbal. Met Video On Demand is het mogelijk om tijdens het bekijken het programma stop te zetten of te pauzeren.

02-05-2018

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.