Alles over interactieve tv

Wat is interactieve televisie?

Met interactieve tv is interactie mogelijk tussen jou en de informatie die je op je tv ziet. Dit gebeurt met behulp van de afstandsbediening van je tv, de mobiele telefoon of tablet (met app) of digitale decoder.

internettennl-interactieve-tv.jpg

Wat heb ik nodig voor interactieve tv?

Voor interactieve televisie is een aansluiting met een internetverbinding nodig, dat kan via kabel, DSL of glasvezel zijn. Verder heb je geen nieuw televisietoestel nodig, maar wel een interactieve settopbox of een module. De settopbox kan een ingebouwde harde schijf hebben. Behalve de mogelijkheid programma's op te nemen zijn hiermee extra toepassingen mogelijk.

Zelf bepalen wat je wilt kijken

Interactieve tvMet interactieve televisie kun je zelf bepalen wat je wilt kijken. Via de televisieaanbieder kun je gemiste tv-programma's terugkijken of films huren. Met interactieve televisie, zoals Programma Gemist en Video on Demand, heb je als kijker de regie in handen.

Interactieve tv-abonnementen bestaan in de meeste gevallen uit een standaard aanbod van programma’s welke uitbreidbaar zijn met optionele pakketten. De digitale ontvangers die nodig zijn voor de ontvangst van interactieve tv zijn HD-Ready. Dit betekent dat alle programma’s die in High Definition worden uitgezonden ook in HD-kwaliteit op je tv te zien zijn. Voorwaarde is dat je een geschikte tv in huis hebt die HD-Ready of Full-HD is.

Video on Demand

Met Video On Demand kun je films en series direct op je televisie bestellen en deze bekijken en pauzeren wanneer je zelf wilt. In het aanbod van VOD-films zitten vaak nieuwe films en series die nog maar net in de bioscoop of op televisie waren. Maar ook klassiekers en bekende en geliefde films van vroeger kun je op veel Video on Demand platformen terugvinden. 

Video on Demand is een dienst die bij interactieve tv geleverd wordt. De films of programma’s worden opgevraagd bij je digitale tv aanbieder en kunnen op verschillende manieren bij je thuis worden afgeleverd. Zo zijn er systemen die gebruik maken van streaming video en systemen waarbij de film eerst naar de set top box gedownload moet worden. Het voordeel van streaming video is dat je na het kiezen van de film deze direct kunt bekijken. Daarnaats zijn er 'videotheken' online te vinden waar je een abonnement op kunt nemen zodat je daar films/series kunt huren, bijvoorbeeld Videoland of Netflix.

De meeste aanbieders van Video on Demand bieden niet alleen films aan, maar vaak ook recente tv programma’s zoals bijvoorbeeld het Journaal, Programma Gemist of Eredivisie Live voetbal. Met Video On Demand is het mogelijk om tijdens het bekijken het programma stop te zetten of te pauzeren. Dit is mogelijk met behulp van de Digitale Video Recorder (DVR) die bij het interactieve tv abonnement wordt geleverd. Met deze DVR is het ook mogelijk om programma’s op de harde schijf op te nemen.

28-11-2017