Digitale tv via kabel

• Waarom digitale tv via de kabel?

Digitale radio en tv via de kabel biedt de volgende voordelen:

• Haarscherp beeld en geluid.
    • Op de andere televisies en stereosets in huis blijft ontvangst van het standaardpakket kabeltelevisie en radio mogelijk, dit geldt overigens ook voor de tv waarop de digitale ontvanger is aangesloten.
    • Geen schotelantenne of extra aanleg van kabels in huis nodig.
    • Geen monteur nodig.
    • Gemakkelijk aan te sluiten.
    • Een elektronische programmagids, waarin de actuele programmagegevens van alle televisiezenders eenvoudig zijn op te zoeken.
    • Geen extra abonnement of decoders nodig voor extra TV-toestellen/radios als er nog een analoog signaal doorgegeven wordt

Nadelen:

• Gebonden aan locatie/adres.
    • Goedkope pakketten niet altijd mogelijk.
    • Extra decoders nodig als er geen analoog signaal is (en decoders zijn altijd gekoppeld aan een abonnement.
    • Geen keuzevrijheid, want er is maar een kabelaar per regio.

• Wat heb je nodig voor digitale tv via de kabel?

Voor digitale radio en televisie via de kabel heb je het volgende nodig:

• een kabelaansluitpunt
    • een abonnement
    • een ontvanger/decoder of een CI+ module met (ingebouwde) smartcard

• Wat kost digitale tv via de kabel?

Om digitale tv via de kabel te ontvangen heb je eenmalige kosten, abonnementskosten en de aanschafkosten van een startpakket. Voor de exacte actuele prijzen zie de tariefvergelijking.

• Wie biedt digitale tv via de kabel aan?

In onze vergelijking zijn de kabelaars te herkennen aan het labeltje 'Kabel'. Had vroeger elke provincie wel een eigen kabelbedrijf, er zijn maar een paar overgebleven. Grootste partij is VodafoneZiggo. Andere aanbieders zijn bijvoorbeeld Caiway, OBN en Kabelnet Veendam. Het kabelnetwerk is niet 'vrijgegeven' zoals het DSL-netwerk. Per gebied (per adres) is er daarom maar 1 kabelbedrijf, er is geen concurrentie.

Naast de kanalen in het basis- en standaardpakket, zijn ook op de kabel extra zenders en diensten beschikbaar. Via de postcodecheck op onze site kun je zien welke kabelaar diensten aanbiedt op jouw adres.