Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Zonder Mediabox tv kijken bij UPC

door Jeanet Woldring

Binnenkort is het mogelijk om digitale tv te kijken via UPC zonder dat daarvoor de Mediabox nodig is. VolgensTweakersnet zou dit blijken uit een bericht van Sony. De tv-fabrikant  heeft bekend gemaakt dat haar Bravia tv’s nu officieel CI+ gecertificeerd zijn door UPC. Met deze introductie volgt de kabelaar onder andere concurrent Ziggo.

Digitale Televisie Module
De techniek werkt via een Common Interface Plus standaard (CI+-module), een 'dikke kaart' die direct in een CI+ tv kan worden gestoken. Deze Digitale Televisie Module maakt het mogelijk dat de televisie zelf de signalen van digitale tv kan decoderen. 

Andere diensten, zoals UPC On Demand om films te huren of programma's terug te kijken en de digitale videorecorder, zijn niet mogelijk met de CI+ module. Het kijken in HD wordt wel ondersteund. Bijkomend voordeel is dat alles te bedienen is met één afstandbediening.

Tot nu toe is de Mediabox altijd noodzakelijk voor klanten van UPC die digitale tv willen kijken. Het kabelbedrijf heeft zelf nog niet aangekondigd dat het verandert, maar op de website van Sony is een overzicht te zien van UPC gecertificeerde televisietoestellen voor gebruik met de Digitale Televisie Module. Tweakersnet vermoedt dat UPC in de nabije toekomst ook tv's van andere fabrikanten gaat certificeren. 'Het is onduidelijk in combinatie met wat voor abonnementen UPC de Digitale Televisie Module gaat verkopen.'

Gepubliceerd: maandag 11 april 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.