Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo Mediabox Next alleen nog bij duurste tv-abonnement

door Margot Meendering

Ziggo-Mediabox NextZiggo stuurt de Mediabox Next niet langer naar alle klanten. De populariteit van de Mediabox Next heeft ervoor gezorgd dat de settopbox voorlopig alleen nog aangeboden wordt in pakketcombinaties met TV Max en minimaal Internet Complete. Voorheen kregen klanten met een Ziggo Complete abonnement ook de Mediabox Next.

Upgrade Mediabox XL

Complete-abonnees moeten zo’n 20 euro per maand meer gaan betalen als ze nu in aanmerking willen komen voor de nieuwe box. Om klanten met een Mediabox XL tegemoet te komen,werkt Ziggo hard aan een upgrade van de bestaande box. Deze moet een vergelijkbare kijkervaring bieden als de nieuwe Mediabox Next. De upgrade zit nu nog in testfase en komt naar verwachting de eerste helft van 2020 beschikbaar.

Ziggo zegt dat de cloudfuncties en het eenvoudiger kunnen opnemen van programma’s onderdeel zullen zijn van de upgrade voor de  Mediabox XL. Er is nog geen duidelijkheid over de ondersteuning van 4K of HDR.

Mediabox Next

In juni 2019 is Ziggo begonnen met het uitleveren van hun nieuwe 4K settopbox aan nieuwe klanten. Ook aan degenen die TV Complete bestelden. De nieuwe box bleek een groot succes en inmiddels zijn er 300.000 exemplaren geleverd. De Mediabox Next ondersteunt 4K en HDR en is kleiner en zuiniger dan zijn voorganger de Mediabox XL.

Lees ook: Ziggo biedt extra Mediabox Next voor 5 euro per maand

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren