Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo komt eind juli met CI+

door Jeanet Woldring

Ziggo levert eind juli smartcards uit die geschikt zijn voor TV's met CI+. Dit meldt Broadband TV News. Door de Conditional Acces Module (CAM) in de TV is geen aparte settopbox meer nodig voor de ontvangst van digitale TV. Ook CAIW ondersteunt CI+ CAM’s zodra deze beschikbaar zijn, schrijft Telecompaper.

Het nieuwsmedium geeft de volgende technische achtergrondinformatie: 'De CAM  zorgt voor het decoderen van het digitale signaal. De CI+ interface omvat de encryptie, maar ook extra functies voor het beheer van rechten – bijvoorbeeld de toestemming om een film van televisie in digitaal format op te nemen. De CAM bevindt zich in dit geval op een PCI insteekkaart. 

De TV heeft een houder voor een PCI-kaart, waar de CAM ingestoken kan worden. De kabelaars zijn nu televisietoestellen aan het testen, van onder meer de merken Samsung, LG en Sony. Door de CAM kan de losse settopbox met zijn eigen afstandsbediening weg uit de woonkamer. 

Wie een extra smartcard afneemt, kan ook in de slaapkamer digitaal kijken. Een CAM is aanzienlijk goedkoper dan een settopbox, maar kan niet opnemen. TV's met ingebouwde hard diskrecorder zijn er nog niet. 

UPC gebruikt een codering van Nagravision en hanteert het model waarbij een UPC-decoder in bruikleen gegeven wordt. Het bedrijf zegt de ontwikkelingen te bestuderen.'

Voor wie nog meer technische details wil: Gebruikers.tv legt de begrippen CI, CI+ en CAM hier duidelijk uiteen (A.Smartcard B.CAM C.CI). 

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.