Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo geeft publieke HDTV-zenders gratis door

door Jeanet Woldring

De publieke omroep start op 4 juli met HDTV op Nederland 1, 2 en 3. Deze datum valt samen met de start van de Tour de France en dit is dan ook het eerste programma dat in HD-kwaliteit uitgezonden wordt. Kabelaanbieder Ziggo geeft de publieke HDTV-zenders gratis door.

In eerste instantie zenden de publieke omroepen met name live programma’s in HD-kwaliteit uit en worden de overige programma’s “opgewaardeerd”.

Abonnees van Ziggo kunnen de drie publieke HD-kanalen zonder meerkosten bekijken. Zij hebben wel een HD-ontvanger nodig. Wie een Alles-in-1 pakket bestelt, ontvangt de HD-ontvanger voor 99 euro. Wie een Z2 HDTV pakket aanvraagt, betaalt  honderd euro meer.  Naar verwachting sluiten anderen op korte termijn aan bij het initiatief van de aanbieder met de meeste digitale tv aansluitingen

Bernard Dijkhuizen, CEO van Ziggo, is zeer verheugd dat de NPO* nu start met uitzendingen in HD: “Onze abonnees willen uitzendingen met de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit zien en horen, want dan ervaar je de programma’s pas echt. Dat betekent dat wij continu zoeken naar goede HD-zenders. Met de start van het uitzenden in HD komt de publieke omroep tegemoet aan de wens van zeer veel Nederlanders en is zij op dit gebied voorloper in Europa.” 

Dijkhuizen zegt verder dat Ziggo er naar streeft zoveel mogelijk zenders in het standaardpakket zonder extra kosten voor de abonnee ook in HD door te geven en dat Nederland 1HD, 2HD en 3HD hiervan een mooi voorbeeld zijn.

* De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) is de organisatie die op grond van de Mediawet de samenwerking en coördinatie bevordert tussen de landelijke omroepen. De publieke omroep bestaat, naast de NPO, uit (aspirant) omroepen, bij wet ingestelde programmaorganisaties (NOS, NPS), educatieve omroepen, kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag.

Gepubliceerd: woensdag 17 juni 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.