Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo gaat gestaag door met digitalisering lokale omroepen

door Jeanet Woldring

Kabelbedrijf Ziggo gaat gestaag door met de digitalisering van lokale omroepen. Er zijn nu 30 van de 130 publieke en commerciële lokale omroepen in het verspreidingsgebied van Ziggo digitaal te ontvangen. Dat laat Ziggo in een persbericht weten.

Digitaal beschikbaar
Na een proefperiode van een jaar met enkele lokale zenders is Ziggo half september gestart met de ‘digitalisering’ van de lokale omroepen. Naar verwachting zullen in het derde kwartaal van 2011  alle lokale omroepen digitaal beschikbaar zijn.

Beste kwaliteit
Vanuit de lokale omroepen bestaat er grote behoefte om digitaal te kunnen uitzenden en bekeken te kunnen worden. Deze behoefte is een gevolg van het feit dat ook lokale omroepen in de beste kwaliteit RTV willen uitzenden. 

Groter bereik
Bovendien kunnen de omroepen via digitaal een veel groter publiek bereiken omdat de uitzendingen ook te zien zijn buiten de plaats waar de lokale omroep analoog uitzendt. Om dit mogelijk te maken heeft Ziggo het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in haar netwerk en moeten de omroepen een nieuw uitzendsysteem aanschaffen.

Meer info en bestellen: Ziggo Digitale TV

Gepubliceerd: dinsdag 11 januari 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.