Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo en UPC verliezen klanten na fusie

door Jeanet Woldring

De kabelaars UPC en Ziggo hebben na de overname klanten verloren. Het gaat in totaal om 26 duizend klanten, waarvan voornamelijk analoge kijkers. Dat heeft eigenaar Liberty Global bekendgemaakt. Uit reacties op Tweakers blijkt dat veel mensen overstappen naar KPN en Telfort.

Sinds de fusie heeft UPC 11.000 abonnees zien vertrekken. Bij Ziggo vertrokken in de laatste maanden van het afgelopen jaar 15.000 klanten. Het was voor Ziggo de eerste keer dat het werd meegenomen in de kwartaalcijfers van Liberty Global. De overname vond plaats op 11 november 2014.

Over het gehele vierde kwartaal was het klantverlies voor beide bedrijven nog groter, namelijk 36.000. Het grote verlies zat bij beide aanbieders in analoge tv-kijkers. UPC verloor maar liefst 17.500 analoge kijkers, 3700 klanten voor telefonie en 3600 abonnees voor digitale tv. Wel kreeg het bedrijf er eind 2014 4200 klanten bij voor digitale tv. Bij Ziggo vertrokken er het laatste kwartaal 15.700 analoge kijkers en 5200 telefonie-abonnees. Er kwamen 1500 klanten voor digitale tv bij en 4000 internetabonnees.

Als naar heel 2014 gekeken zou zijn, zouden UPC en Ziggo er samen 31.000 klanten bijgekregen hebben, aldus Liberty Global.

Gepubliceerd: vrijdag 13 februari 2015
Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.