Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zenderwijzigingen CanalDigitaal

door Jeanet Woldring

Met ingang van 1 mei zijn er enkele uitbreidingen en veranderingen doorgevoerd binnen het zenderaanbod via de satelliet van CanalDigitaal. Hieronder een overzicht.
 
VRT splitst de zender Ketnet/Canvas in twee aparte zenders
De zender Ketnet/Canvas maakt deel uit van het Familie-, het Entertainment- en het Top-pakket, en is beschikbaar in zowel standaard kwaliteit als in HD-kwaliteit. Daarnaast zijn deze zenders te ontvangen in combinatie met het HDTV-pakket. Per 1 mei splitst de VRT de zender Ketnet/Canvas op in twee aparte zenders. Dit kan gevolgen hebben voor de ontvangst van Ketnet. Kijk voor meer informatie op zenderwijzigingen per 1 mei.

10 nieuwe Duitse HD-zenders, vrij te ontvangen via de satelliet 
Per 1 mei zijn er in een keer 10 nieuwe Duitse HD-zenders bijgekomen: 3Sat-BR, KI.KA, NDR, PHOENIX, SWR, WDR,  ZDFinfokanal, ZDF.kultur en ZDFneo. Deze zijn vrij te ontvangen met een HD-ontvanger en een dubbele kop.
 
Mensen met een HD-ontvanger die de CanalDigitaal zenderlijsten ondersteunt, vinden deze nieuwe zenders automatisch in de zenderlijst terug. Bij de HD-zenderlijst staan de nieuwe Duitse HD-zenders op de positie van de ‘oude’ Duitse zenders. 

ARTE HD, Das Erste HD en ZDF HD veranderen van frequentie
De 3 Duitse zenders ARTE HD, Das Erste HD en ZDF HD wisselen op 1 mei van frequentie. Mensen met een gecertificeerde ontvanger, die de CanalDigitaal zenderlijsten ondersteunt, hoeven niets te doen. Frequentie- en transpondergegevens voor niet-gecertificeerde ontvangers volgen binnenkort.
 
Private Spice vervangt Daring!TV 
Mensen met het Entertainment- of Top-pakket ontvangen sinds 1 mei erotiekzender Private Spice, die Daring!TV vervangt. In tegenstelling tot Daring!TV, dat alleen 's nachts wordt doorgegeven, zendt het nieuwe Private Spice met ingang van 15 mei 24 uur per dag uit. Vanaf 15 mei wordt Private Spice in MPEG4 doorgegeven, wat betekent dat men een HD-ontvanger nodig heeft om naar deze zender te kunnen kijken.
 
Kinderslot
Omdat Private Spice vanaf 15 mei 24 uur per dag uitzendt, wordt aangeraden om voor die tijd gebruik te maken van het kinderslot op de ontvanger, zodat deze zender wordt afgeschermd tegen ongewenst (mee)kijken. Private Spice is te vinden op de oude positie van Daring! TV, op nummer 265.

Eurosport 2 vanaf 1 juli in HD
De tweede zender van Eurosport, Eurosport 2 zal vanaf 1 juli ook in HD gaan uitzenden. Mensen met een HD-ontvanger die de CanalDigitaal zenderlijsten automatisch of handmatig inladen, vinden deze nieuwe zender vanzelf in de zenderlijst terug. Eurosport 2 HD is te ontvangen met een HDTV-pakket.
 
Gecertificeerde en niet-gecertificeerde ontvangers met zenderlijst
De door CanalDigitaal gecertificeerde als ook een aantal niet-gecertificeerde ontvangers ondersteunen het automatisch vernieuwen van de zenderlijsten van CanalDigitaal. Soms dienen de zenderlijsten wel handmatig ingeladen te worden. In de handleiding van uw ontvanger is te lezen hoe u de zenderlijst handmatig inlaadt. 

Om de zenderlijst automatisch actueel te houden, adviseert CanalDigitaal  om bijvoorbeeld de M7 ontvanger aan te schaffen via een satellietspecialst in de buurt.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.