Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

VodafoneZiggo nu officieel van start

door Jeanet Woldring 2 reacties

beeldmerk-VodafoneZiggo.jpgVodafoneZiggo is de naam van de nieuwe Nederlandse communicatie-provider die deze week van start is gegaan. De twee merknamen Ziggo en Vodafone blijven behouden. 

VodafoneZiggo

Met deze twee merken levert het vaste, mobiele en geïntegreerde communicatiediensten en entertainment aan consumenten en bedrijven. Per 1 januari 2017 heeft het bedrijf ruim 5 miljoen mobiele, bijna 4 miljoen tv-, ruim 3 miljoen vast breedband internet en 2,5 miljoen vaste telefonieaansluitingen. De gezamenlijke jaaromzet in 2016 bedroeg ruim € 4 miljard euro.

Logo-wisselen-in-Maastricht.jpgEr werken circa 8000 medewerkers en hun kantoren zijn gevestigd in Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Heerhugowaard, Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Zutphen, Nijmegen, Helmond, Eindhoven, Rotterdam, Rijswijk en Den Haag. Voor eigen medewerkers heeft VodafoneZiggo de bestaande kantoorlocaties geschikt gemaakt voor flexibel werken en volgens de nieuwe corporate identiteit ingericht. Om de integratie te bevorderen, worden teams en afdelingen vanaf de start zoveel mogelijk bij elkaar gebracht op de verschillende locaties.

Nieuwe digitale snelweg

“Door het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone te combineren, creëren we een nieuwe digitale snelweg in Nederland. Connectiviteit en communicatie zijn de pijlers van onze samenleving en economie. De eisen aan onze digitale infrastructuur worden alleen maar hoger. Door daar blijvend in te investeren, willen we een bedrijf opbouwen waarop Nederland trots kan zijn. Dat is onze ambitie,“ aldus CEO Jeroen Hoencamp.

Integratie

Om zowel consumenten als bedrijven bereikbaar en online te laten zijn, is een naadloze integratie van vaste en mobiele netwerken vereist. Ook het Internet of Things biedt een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor innovatie, efficiency en veiligheid waarvoor integratie van netwerken, systemen en diensten cruciaal is, staat in het vandaag uitgegeven persbericht.  

Investeringen 

Het laatste jaar investeerden Vodafone en Ziggo gezamenlijk ruim € 800 miljoen in onder andere het netwerk en IT. Ook de komende jaren wil de nieuwe onderneming daar fors in investeren, alsmede in productontwikkeling en -innovatie. Naar eigen zeggen blijft Nederland zo wereldwijd voorop lopen qua dekking, capaciteit en internetsnelheden, zowel vast als mobiel.

Bestuur

Het statutair bestuur van de onderneming is in handen van CEO Jeroen Hoencamp en CFO Ritchy Drost. De overige directieleden zijn Robin Kroes (Strategy), Marcel de Groot (Consumer market), John van Vianen (Business market), Anja Maassen van den Brink (HR), Ruben Uppelschoten (Customer Operations), Eben Albertyn (Technology), Barbara Jongerden (Legal & Regulatory) en Marieke Dekker (External Affairs). De Raad van Commissarissen van VodafoneZiggo bestaat uit acht leden, van wie er twee benoemd zullen worden op voordracht van de Ondernemingsraad.

Over VodafoneZiggo

logo-VodafoneZiggo.jpgVodafoneZiggo is een joint venture van Liberty Global, het grootste internationale tv en breedbandinternet bedrijf, en Vodafone Group, een van 's werelds grootste telecommunicatiebedrijven. Liberty Global bedient met een netwerk van tv en breedbandinternet- en entertainmentbedrijven 29 miljoen klanten in meer dan 30 landen (per 30 september 2016).

Vodafone Group heeft 470 miljoen mobiele klanten en 14 miljoen vaste-breedbandklanten en heeft mobiele netwerken in 26 landen, werkt samen met circa 50 mobiele netwerken wereldwijd en is actief als aanbieder van vast breedband in 17 landen (per 30 september 2016).

Ziggo maakt deel uit van Liberty Global, het grootste kabelbedrijf in de wereld. Dit wereldwijde netwerk van kabel- en entertainmentbedrijven bedient 29 miljoen klanten in meer dan 30 landen.

Gepubliceerd: zondag 8 januari 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: S. M. Groot-vd Want ()

Ik heb een vraag ik heb een werktelefoon en nu wilde ik een prepaid kaartje kopen maar welke is het beste
En welke als je niet opwaardeer blijft bereikbaar

Opmerking van de redactie op 24-01-2017
Prepaid vergelijken kunt u hier: https://www.bellen.com/vergelijken/prepaid
Voor de houdbaarheid van het beltegoed verwijs ik u door naar het volgende artikel: https://www.bellen.com/mobiel/prepaid-geldigheidsduur
Geplaatst door: Ed ()

Waneer komt de gezamenlijke website vodafoneziggo van in plaats hun twee websites???

Opmerking van de redactie op 11-01-2017
Er is al een gezamenlijke website www.vodafoneziggo.nl waar je meer info kunt vinden. Voorlopig blijven Vodafone en Ziggo zichzelf, met hun eigen producten, website, app en winkels.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.