Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Versatel met tv-pakket via internet

Versatel gaat 'binnenkort' televisie aanbieden via het eigen netwerk waarop klanten nu bellen en internetten. Daarmee ontbrandt de strijd om de tv-kijker, naar wie ook KPN en kabelaars lonken. Dat meldt Het Financieele Dagblad vandaag.

Versatel doet momenteel proeven met zenders die in het basispakket zitten, zoals de kanalen van RTL, SBS en de bekende buitenlandse kanalen. Abonnees van Versatel die de wedstrijden uit de Eredivisie live kunnen zien, kunnen nu ook bij wijze van proef het 'normale' aanbod van tv-zenders bekijken.

Zoals bekend zendt Versatel sinds afgelopen zomer Live Eredivisie voetbal uit.  De onderneming is onlangs overgenomen door het Zweedse Tele2 en gaat sinds begin februari verder onder de naam Tele2.

Versatel heeft al eerder aangegeven dat het ook het gewone pakket van televisiezenders wil doorgeven. Welke zenders precies in het pakket komen, is niet bekend. Ook over de prijs van het pakket wil de aanbieder nog niets kwijt. Of tv-kijken gecombineerd wordt met het Eredivisievoetbal of met internetten en bellen, wil Versatel evenmin iets zeggen volgens de krant.

Het is wel duidelijk dat er alles aan gedaan wordt om de grote concurrent KPN voor te zijn met een aanbod van digitale televisie via het internet. Zoals aangekondigd gaat KPN in het tweede kwartaal met IP-televisie beginnen. KPN stelt dat het een pakket van zestig zenders door gaat geven.

Door het televisieaanbod van Versatel en KPN zal de concurrentiestrijd tussen kabelbedrijven, telecombedrijven en internetproviders verder losbranden. De aanbieders van telefonie en internet voeren nu al een felle strijd om klanten te behouden en binnen te halen met reclamecampagnes en door consumenten thuis te bellen. De onderlinge strijd is versterkt door de intrede van bellen via internet.

Zie ook: Vergelijking Internet + Bellen (+ Digitale TV)

Gepubliceerd: dinsdag 28 februari 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.