Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Versatel kan aantal tv-klanten KPN niet bijbenen

Tele2-Versatel heeft nu 96.300 digitale tv-klanten. Dat blijkt uit de cijfers die vorige week gepresenteerd werden. Het merendeel (84.600 abonnees) kijkt digitaal via ADSL2+ en de overige klanten worden bediend via de satellietkanalen van Canal+. Waar geen ADSL2 beschikbaar is, kan digitale tv via de satelliet van Canal+ gekeken worden. Hier zou geen groei meer in zitten, zo stelt Erwin Boogert op Emerce

Het afgelopen kwartaal kreeg het bedrijf er zo'n 30.000 klanten bij voor tv-, internet en telefoniediensten. Hier heeft Versatel  (overgenomen door Tele2) veel inspanning voor moeten verrichten op marketinggebied. Zodoende zijn de verkoopkosten enorm gestegen. Bedroeg het nettoverlies drie jaar geleden nog 500.000 euro, nu boekt het bedrijf een verlies van 35 miljoen. Toen Versatel een jaar geleden met digitale tv begon, wilde ze voor eind 2005 100.000 tv-klanten werven. Het zijn er echter 43.000 geworden en bijna een jaar later  is die doelstelling nog steeds niet gerealiseerd, terwijl concurrent KPN inmiddels al 230.000 digitale tv-kijkers heeft.

Versatel is net als KPN een nieuwe speler op de digitale tv-markt. Ze moeten het opnemen tegen kabelbedrijven als Casema@Home en UPC. KPN verkoopt sinds mei 2006 tv via ADSL+ en al langer digitale ether-tv van dochterbedrijf Digitenne. In het najaar van 2006 hoopt KPN 60 procent van de huishoudens tv via ADSL2+ te kunnen bieden.

Digitale tv van Tele2-Versatel kan uitsluitend besteld worden in combinatie met internet en bellen. Deze verbinding is nodig om het tv-signaal in digitale kwaliteit te kunnen ontvangen. Het totaalpakket met internet, bellen en tv noemt het bedrijf Tele2 Compleet TV. Voor 45 euro per maand (het eerste halfjaar 40 euro), krijgen abonnees een 20 megabit internetaansluiting waarmee ze kunnen bellen, internetten en zappen. De Tele2-Versatel klanten kunnen kijken naar een volledig tv-aanbod, zowel live Eredivisie-voetbal als de reguliere Nederlandse en buitenlandse zenders. Men heeft op dit moment nog wel een KPN telefoonabonnement nodig om aangesloten te worden. Vanaf het moment dat Tele2 het telefoonnummer heeft overgenomen, zegt Tele2 het KPN telefoonabonnement voor de klant op en ontvangt hij in het vervolg geen rekening meer van KPN.

In het najaar wordt een nieuwe merkcampagne gestart om Tele2 TV duidelijker onder de aandacht te brengen. Dan kunnen klanten ook kiezen voor decoders met een ingebouwde harde schijf.

Gepubliceerd: dinsdag 15 augustus 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.