Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Verdubbeling digitale televisie

Het aantal huishoudens in Nederland met digitale televisie is binnen een jaar verdubbeld. Eind 2005 had 11 procent van de huishoudens via de opvolger van de analoge televisie beeld en geluid. Eind 2006 had ruim één op de vijf huishoudens digitale televisie.

Zo blijkt donderdag uit onderzoek van de Telecom Multiplay Monitor van TNS NIPO. De belangrijkste groei was in de zomer van 2006. Het aantal nam destijds toe van 15 procent naar 21 procent. Volgens TNS NIPO is dit te danken aan acties van aanbieders. Met name huishoudens met een kostwinnaar tussen 25 en 44 jaar zijn hier gevoelig voor.

Het laatste kwartaal is de groei echter gestagneerd. Hoewel 6 procent van de huishoudens plannen heeft om op korte termijn over te gaan op een abonnement voor digitale televisie, zal een verdere groei alleen kunnen worden gerealiseerd door een goed aanbod van de aanbieders.

Bron: ANP

Zie ook: Digitaal is het helemaal

Gepubliceerd: vrijdag 16 februari 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.