Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Veel kabelabonnees vergeten decoder

Maar liefst 31% van alle digitale kabel-televisiekijkers vergeet de decoder wel eens aan te zetten. Dat is één van de uitkomsten van onderzoek naar tv- en radiokijken dat TNS Nipo deed in opdracht van kabelraden.nl, het landelijk steunpunt voor programmaraden.

Deze kijkers geven aan dat het nog geen gewoonte is om de decoder te gebruiken. Andere redenen om nog wel eens analoog (“ouderwets”) te kijken zijn dat digitale tv storingsgevoelig is, het vervelend is om meerdere afstandsbedieningen te gebruiken, het kwaliteitsverschil tussen analoog en digitaal minimaal kan zijn of dat teletekst niet of slecht werkt bij digitale televisie.

Gemiddeld genomen kijkt een digitale televisiekijker nog 30% van de kijktijd analoog op het hoofdtoestel. Daarnaast zullen deze abonnees meestal analoog kijken op tweede en derde toestellen. 
 
“Digitale tv is in opkomst, maar uit het onderzoek blijkt dat het gebruik ervan nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend is” zegt Marieke Pette, directeur kabelraden.nl. Zij vindt dat een belangrijke reden voor programmaraden om zich ook de komende tijd druk te blijven maken over de samenstelling van analoge televisie- en radiopakketten.

De resultaten komen redelijk overeen met de resultaten van een onderzoek dat het Ministerie van OCW heeft laten uitvoeren naar het "Gebruik analoge kabeltelevisie door digitale kabel abonnees".

Lees hier het hele rapport Zendervoorkeuren (pdf)

Gepubliceerd: donderdag 21 juni 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.